Foto: Reuters/Scanpix

Aizija Tomass dienu pēc savas māsas bēru apmeklēšanas svētdien guva 33 punktus pirmajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences pusfināla sērijas spēlē, palīdzot Bostonas "Celtics" komandai savā laukumā ar rezultātu 123:111 (24:38, 35:26, 36:16, 28:31) apspēlēt Vašingtonas "Wizards".

Spēles pirmos 16 punktus iemeta "Wizards" komanda, tomēr otrajā ceturtdaļā viesi jau panāca izlīdzinājumu, bet aizvadīja lielisku trešo ceturtdaļu, kurā iemeta par 20 punktiem vairāk nekā pretinieki un nodrošināja panākumiem.

Uzvarētājiem ar 33 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Tomass, kurš sestdien bija bērēs Vašingtonas štatā, bet dienu vēlāk spēlēja Bostonā. Tāpat Tomasam pirmajā ceturtdaļā tika izsists zobs, tomēr tas neiespaidoja "Celtics" spēlētāja sniegumu.

"Es nezinu kā [Tomass to dara]. Es vēlētos, lai man būtu šāds raksturs," pēc mača teica "Celtics" galvenais treneris Breds Stīvenss.

Tāpat "Celtics" rindās 24 punktus sameta Džejs Krovders, bet ar 21 punktu, desmit rezultatīvām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Els Horfords.

Savukārt "Wizards" sastāvā 27 punktus iemeta Bredlijs Bīls, bet Džonam Volam bija 20 punkti un 16 rezultatīvas piespēles, bet vienība jau pirmajā puslaikā zaudēja savu pamata centru Markīfu Morisu.

Abas komandas nākamo "play-off" kārtu sasniedza vien piektdien, kad "Celtics" Austrumu konferences ceturtdaļfināla sērijas sestajā mačā uzvarēja Čikāgas "Bulls", kamēr "Wizards" uzvarēja Atlantas "Hawks".

Otrajā konferences pusfināla sērijā tiksies Klīvlendas "Cavaliers" un Toronto "Raptors" komandas.

Tāpat Rietumu konferences pusfinālā savā starpā tiksies latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda un Hjūstonas "Rockets", bet regulārā čempionāta labākā komanda Goldensteitas "Warriors" joprojām gaida savu nākamās kārtas pretinieci, kas būs Losandželosas "Clippers" vai Jūtas "Jazz".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!