Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Savu astoto uzvaru šīs sezonas Latvijas un Igaunijas apvienotā sieviešu basketbola čempionāta ietvaros trešdien izcīnīja "TTT Rīga-Juniores" komanda.

Aizvadītajā mačā rīdzinieces ar rezultātu 83:78 (28:15, 12:19, 18:13, 25:31) izbraukumā pieveica līgas pastarīti "Tartu Universitāte".

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 17 gūtajiem punktiem bija Rendija Misus, kurai ar 16 punktiem palīdzēja Liene Stalidzāne, bet 15 punkti bija Sigitas Džarcānes kontā.

Čempionāta kopvērtējumā Latvijas čempionvienība "Cēsis" tikusi pie 19 uzvarām 19 mačos un jau garantējusi pirmo vietu regulārā turnīra noslēgumā. Otro vietu ar 18 uzvarām 21 mačā ieņem "TTT Rīga", bet tai ar 16 panākumiem 21 cīņā seko Igaunijas čempionvienība Tallinas "Eclex".

Ar 15 uzvarām 21 spēlē ceturtajā vietā atrodas RTU/"Merks", kura turpina tuvoties dalībai finālčetrinieka turnīrā, bet piektajā pozīcijā ar 12 panākumiem 19 mačos seko "Liepājas Papīrs". Astoto vietu ar astoņiem panākumiem 21 mačā ieņem "TTT Rīga-Juniores", "Latvijas Universitāte" (LU) ar četrām uzvarām 19 spēlēs atrodas devītajā vietā, bet U-16 izlase ar trim panākumiem 19 cīņās atkritusi uz kopvērtējuma 11.vietu.

Pamatturnīrā septiņas Latvijas un piecas Igaunijas vienības sacentīsies divos apļos. Četras labākās aprīļa sākumā izspēlēs finālčetrinieka turnīru. Savukārt vēlāk četras labākās Latvijas vienības izslēgšanas spēļu sērijās cīnīsies par valsts čempionu titulu (līdzīgā veidā savas čempiones noskaidros arī Igaunija).

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot "Cēsu" basketbolistēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!