Foto: EPA/LETA
Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Klīvlendas "Cavaliers" jauno galveno treneri apstiprināts ASV dzimušais izraēliešu speciālists Deivids Blats, kurš aizvadītajā sezonā aizveda Telavivas "Maccabi Electra" komandu līdz uzvarai ULEB Eirolīgā.

Pašlaik 55 gadus vecais Blats ar "Maccabi Electra" komandu strādāja no 2001. līdz 2003.gadam, kā arī kopš 2010.gada. Šajā laikā viņš piecas reizes kļuva par Izraēlas čempionu un sešas reizes izcīnīja Izraēlas kausu.

Tāpat Blats sešus gadus vadīja Krievijas vīriešu izlasi, ar kuru 2007.gadā kļuva par Eiropas čempionu un 2012.gada olimpiskajās spēlēs ieguva bronzu.

Kā spēlētājs un treneris Blats Eiropā pavadījis 33 gadus, strādājot Izraēlā, Krievijā, Itālijā, Turcijā un Grieķijā. Ar "Maccabi Electra" komandu viņam iepriekš iztecēja līguma termiņš, trenerim mērķtiecīgi meklējot iespējas pārcelties uz NBA.

Maija vidū "Cavaliers" no galvenā trenera amata atbrīvoja Maiku Braunu, kurš šo klubu vadīja vienas sezonas garumā un otro reizi savā karjerā. Brauns ar Klīvlendas klubu sākotnēji strādāja no 2005. līdz 2010.gadam, kad viņa pakļautībā spēlēja arī līgas zvaigzne Lebrons Džeimss. Treneris amatā atgriezās aizvadītajā sezonā, taču 82 regulārā čempionāta spēlēs izcīnīja tikai 33 uzvaras, kas "Cavaliers" ierindoja Austrumu konferences kopvērtējuma desmitajā vietā.

Ārpus izslēgšanas spēļu turnīra vienība palika jau ceturto sezonu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!