Foto: Publicitātes foto

"Valmiera"/ORDO komanda sestdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā izbraukumā 82:69 (16:16, 26:23, 17:19 23:11) uzveica "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību, izcīnot septīto uzvaru pēdējās astoņās šī turnīra spēlēs.

Valmieriešu sastāvā 11 punktus katrs guva Jānis Kaufmanis un Aigars Šķēle, savukārt Armands Šķēle izcēlās ar deviņiem punktiem, deviņām izcīnītām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Jūrmalnieku rindās ar 17 punktiem rezultatīvākais bija bijušais Valmieras kluba spēlētājs Māris Ziediņš, 14 sameta Uģis Pinete, bet 12 pievienoja Edgars Jeromanovs.

"Valmiera"/ORDO izšķirošo lūzumu spēlē panāca vien ceturtajā ceturtdaļā, izdarot 17:0 izrāvienu.

Citā spēlē "Liepāja"/"Triobet" savā laukumā ar 99:81 (27:16, 26:28, 26:24, 20:13) pārspēja vienu no turnīra pastarītēm "Ogre"/"Kumho Tyre".

Uzvarētāju sastāvā amerikānis Kristofers Ričards guva 43 punktus, savukārt Ogres vienības rindās Mārcis Vītols sameta 26 punktus.

"Ogre"/"Kumho Tyre" trešdien pārtrauca 15 zaudējumu sēriju LBL turnīrā, gūstot panākumu spēlē pret "Jūrmalas"/"Fēniksam" ar 73:72.

Vēl vienā mačā "Valka"/"Valga" izbraukumā ar 71:69 (24:24, 15:13, 14:16, 18:16) pārspēja "Jelgavu", sagādājot pretiniekiem septīto zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas un Igaunijas robežpilsētas komandas labā 26 punktus guva Jurijs Aleksejevs, kurš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas. 18 sameta Edgars Krūmiņš, bet 14 pievienoja Mārtiņš Berķis.

"Jelgavas" vienības rindās 16 punktus guva lietuvietis Augustins Jankaitis, kura kontā arī astoņas izcīnītas atlēkušās bumbas, bet 14 sameta Rihards Zēbergs un lietuvietis Augusts Šuļausks.

LBL turnīra tabulā līderi ar 20 uzvarām 24 mačos ir "Ventspils" basketbolisti, ar 11 panākumiem 14 mačos seko "VEF Rīga", bet trešā ar 19 uzvarām 25 spēlēs ir "Valmiera"/ORDO.

Tikmēr 17 panākumi 25 mačos ir "Liepājas"/"Triobet" kontā, kamēr ar 13 panākumiem 23 spēlēs piektajā vietā seko "Jēkabpils". Savukārt pirmo sešinieku noslēdz "Jūrmala"/"Fēnikss", kas guvusi 14 uzvaras 26 spēlēs.

Pie astoņiem panākumiem 15 spēlēs tikusi "Valka"/"Valga", kas kā pēdējā saglabā reālas izredzes izjaukt pirmo sešinieku, astoto vietu ar astoņām uzvarām 25 spēlēs ieņem "Jelgava", seši panākumi ir "Barons"/LDz, bet pa četrām uzvarām guvušas "Latvijas Universitāte" un "Ogre"/"Kumho Tyre".

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!