Foto: Publicitātes foto
"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) komanda "Valmiera"/ORDO regulārā čempionāta mačā trešdien uzveica "Jelgavu", izcīnot jau septīto panākumu šosezon, kamēr pērnās sezonas čempione "VEF Rīga" vien pēdējās spēles minūtēs salauza pastarītes "Latvijas Universitātes" pretestību.

Vispirms valmierieši ar 90:67 (25:19, 19:11, 25:20, 21:17) savā laukumā uzveica "Jelgavu".

Uzvarētājiem ar 17 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Artūrs Bērziņš, kamēr Jāņa Kaufmaņa rēķinā 15 punkti. Tikmēr 13 punktus guva un deviņas bumbas zem groziem savāca LBL oktobra mēneša vērtīgākais spēlētājs Ervīns Jonāts.

Savukārt viesu rindās ar 20 punktiem izcēlās Kristaps Pļavnieks, kuram ar 13 punktiem piebalsoja Kristaps Gludītis un Harijs Rubenis.

Spēli aktīvāk iesāka viesi, trīs minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām panākot sešu punktu pārsvaru (19:13). Turpinājumā līdz pat otrā ceturkšņa ceturtajai minūtei "Jelgava" punktus neguva, kas mājiniekiem ļāva veikt 21 punkta izrāvienu un izvirzīties vadībā ar 34:19.

Pirmo puslaiku valmierieši noslēdza ar 14 punktu pārsvaru (44:30), vēl vairāk palielinot vadību trešās trešdaļas otrajā pusē (69:50). Arī ceturtajā ceturksnī pārāki bija mājinieki, kuri izcīnīja uzvaru ar 90:67.
Valmieras basketbolisti patlaban LBL ir vienīgā komanda, kas cīnās bez zaudējumiem, tiekot pie septiņām uzvarām. Tāpat arī "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL) valmierieši trīs spēlēs guvuši trīs panākumus.
Savukārt otrā LBL šodienas mačā čempione "VEF Rīga" ar 87:73 (22:14, 19:22, 21:19, 25:18) savā laukumā uzveica LU.

"VEF Rīga" komandā ar 22 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Mareks Mejeris, bet Ričmonds Vilde guva 14 punktus un savāca 15 atlēkušās bumbas.

Savukārt LU labā 17 punktus guva Edgars Lasenbergs, kuram 16 punktus pievienoja Jānis Eiduks.

Spēli nedaudz pārliecinošāk iesāka "VEF Rīga" basketbolisti, tomēr pirmā puslaika nogalē LU pēc 12 bezatbildes punktiem panāca vien punkta deficītu (31:32).

Lai gan trešajā ceturksnī mājinieki panāca 13 punktu pārsvaru (53:40), taču LU ceturtās ceturtdaļas sākumā un sešas ar pus minūtes pirms finālsvilpes spēja pietuvoties līdz četru punktu atstatumam (63:67).
Tiesa, mača nogali atkal veiksmīgāk aizvadīja mājinieki, izcīnot uzvaru ar 87:73.

"VEF Rīga" komanda līdz šim šosezon LBL aizvadījusi tikai divas spēles - vispirms tika zaudēts "Valmiera"/ORDO, bet vēlāk droši uzvarēta "Valka"/"Valga" komanda. Kā zināms, pagājušajā sestdienā "VEF Rīga" aizvadīja VTB Vienotās līgas spēli, kurā ar 71:73 piekāpās Čehijas spēcīgākajai komandai Nimburkas ČEZ, ciešot piekto zaudējumu sešos turnīrā aizvadītajos mačos.

Tikmēr LU ir vienīgā Latvijas augstākās līgas basketbola komanda, kas šosezon spēlē bez uzvarām - tā zaudējusi visās septiņās līdz šim aizvadītajās spēlēs.

LBL kopvērtējuma līdere ar septiņām uzvarām septiņos mačos ir "Valmiera"/ORDO komanda, kurai ar septiņām uzvarām astoņās spēlēs seko "Ventspils", kā arī "Liepāja"/"Triobet", kam seši panākumi septiņos mačos.

Čempionei "VEF Rīga" divas uzvaras trīs spēlēs, bet piektajā vietā esošajai "Jēkabpilij" - trīs panākumi sešos mačos. Viens panākums trīs spēlēs "Valkas"/"Valgas" komandai, bet pie divām uzvarām sešās cīņās tikušas "Jūrmala"/"Fēnikss", "Jelgava" un "Ogre"/"Kumho Tyre".
Vienu panākumu septiņos dueļos guvuši "Barons"/LDz spēlētāji, bet bez uzvarām šobrīd cīnās LU.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!