Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Basketbola klubs "Valmiera" panācis vienošanos ar amerikāņu vieglo uzbrucēju Džastinu Hērtu, vēsta vienība.

Pērnajā sezonā 194 centimetrus garais Hērts spēlēja Grieķijas augstākās līgas (A1) komandā Retimnas "Aegean B.C.", kuras rindās 26 spēlēs vidēji 25 minūtēs guva 13,1 punktu, izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas un atdeva 1,2 rezultatīvas piespēles.

Basketbolists absolvējis Talsas Universitāti, noslēdzošajā sezonā 2010./11.gadā vidēji 34 minūtēs gūstot 21 punktu, izcīnot četras atlēkušās bumbas un atdodot 2,5 piespēles.

Profesionāļa karjeru Hērts uzsāka Itālijas A sērijas klubā no Varēzes, bet sezonas vidū pārcēlās uz Beļģijas klubu "Mons-Hainaut". 2012./13.gada sezonu "Valmieras" jaunais spēlētājs aizvadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Attīstības līgā, kurā vidēji guva 12,3 punktus, izcīnīja 2,6 atlēkušās bumbas un izpildīja 1,3 rezultatīvas piespēles.

"Komandai bija nepieciešams pastiprinājums vieglā uzbrucēja pozīcijā, bet, skatoties uz vietējiem tirgū pieejamajiem spēlētājiem, atbilstošas kandidatūras neatradām. Līdz ar to sākām izskatīt ārvalstu spēlētāju opcijas un pēc vairāku kandidatūru izsijāšanas nonācām līdz spēlētājam, kurš var spēlēt ne tikai trešā, bet arī otrā numura pozīcijā," izteicies valmieriešu ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. "Džastins Hērts ir ļoti atlētisks spēlētājs, ar lielisku caurgājienu - meistarīgs spēlētājs, kurš var saasināt spēli un uzņemties līdera lomu, turklāt viņš ieguvis pieredzi gan vadošajās Eiropas līgās Itālijā un Grieķijā, gan NBA Attīstības līgā."

"Domāju, ka mūsu gados jaunajiem spēlētājiem viņš būs labs sparinga partneris treniņos, savukārt līdzjutējiem - lielisks "šovmenis". Ar šo sastāva papildinājumu komplektācija vēl nav noslēgta, jo meklējam arī "combo" tipa aizsargu, kurš var spēlēt pirmā un otrā numura pozīcijā," atklāja Bērziņš.

Trešdien "Valmiera" Baltijas Basketbola līgas (BBL) ietvaros uzņems sev ļoti labi pazīstamā Vara Krūmiņa trenēto Valgas "Maks ja Moorits" vienību, bet Hērta debija varētu notikt svētdien, kad valmierieši "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) izbraukumā sacentīsies ar ambiciozo "Barons"/LDz vienību.

Šīs sezonas ievadā "Valmiera" astoņās LBL spēlēs izcīnījusi vien trīs uzvaras, kas pašlaik kopvērtējumā dod septīto vietu, bet BBL turnīrā ar četriem panākumiem piecos mačos atrodas savas apakšgrupas līderpozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!