Foto: F64

Rīgas vadošo komandu duelī trešdien "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā turnīrā valsts vicečempioni "VEF Rīga" izbraukumā ar rezultātu 87:68 (23:13, 24:20, 23:17, 17:18) uzvarēja "Barons"/LDz vienību.

"VEF Rīga" komanda nemainīgā vadībā atradās kopš spēles trešās minūtes. Pirmajā ceturtdaļā vienība uz brīdi panāca 13 punktu pārsvaru, ko otrajā ceturtdaļā palielināja vēl par trim punktiem, bet laukuma saimnieki tā arī vairs netika tuvāk par astoņu punktu atstatumu. Trešajā ceturtdaļā "VEF Rīga" pārsvars sasniedza 22 punktu atzīmi, kas atlikušajā laikā to pozīcijas vairs neapdraudēja. Otrā puslaika sākumā lielāko daļu punktu "VEF Rīga" basketbolisti guva ar "slam dunk".

Amerikānis Džeralds Robinsons uzvarētāju labā guva 19 punktus, 14 punktus iekrāja viņa tautietis Robs Lauerijs, bet pie 12 punktiem tika senegālietis Bamba Fals.

Tikmēr "Barons"/LDz labā 20 punktus guva ukrainis Dmitro Gļebovs, bet 17 punktus iekrāja horvāts Mateo Kedžo. Abi leģionāri, kuri komandas rindas papildinājuši nesen, kā vienīgie sasniedza desmit gūto punktu robežu.

Pēc neveiksmīgā decembra, kad "VEF Rīga" visos turnīros zaudēja piecās spēlēs pēc kārtas, tostarp LBL cīņā pret "Jēkabpili", janvāra ievadā valsts vicečempioni sākotnēji zaudēja arī Kazahstānas spēcīgākajai vienībai "Astana", bet pagājušajā sestdienā ar 98:63 pārliecinoši uzveica "Saldus" vienību.

Tikmēr "Barons"/LDz komanda Ziemassvētku laikā galvenā trenera amatā piesaistīja Agri Galvanovski, kurš bija atstājis Ukrainas vienību "Mykolaiv". Kopš tā laika komanda piesaistījusi vairākus jaunajam trenerim pazīstamus viesspēlētājus, bet ciestas piecas neveiksmes. Turklāt kopējā "Barons"/LDz zaudējumu sērija veido jau astoņus mačus.

Abām komandām LBL regulārajā sezonā šī bija vienīgā savstarpējā tikšanās reize.

Turnīra kopvērtējuma līderpozīcijā atrodas valsts čempione "Ventspils", kurai ir astoņas uzvaras deviņās spēlēs, bet tai ar 13 panākumiem 16 mačos seko "Jūrmala"/"Fēnikss" un "Liepāja"/"Triobet". Vicečempione "VEF Rīga" ar četriem panākumiem piecās cīņās atrodas vien ceturtajā pozīcijā, "Jēkabpils" basketbolisti ar desmit panākumiem 18 cīņās ir piektie, bet pirmo sešinieku ar astoņām uzvarām 17 spēlēs noslēdz pēdējā laikā neveiksmīgi spēlējošā "Barons"/LDz.

"Jelgava" ar septiņām uzvarām 17 mačos atrodama septītajā vietā, apsteidzot "Valmieru", kuras rēķinā ir pieci panākumi 17 cīņās. Tikmēr "Latvijas Universitātes" un "Saldus" rēķinā ir attiecīgi četras un divas uzvaras.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlases bāzes komanda, kuru iepriekš sauca "LMT Basketbola akadēmija", šīs sezonas LBL turnīrā, visticamāk, tā arī neiesaistīsies, jo komandai joprojām nav atrasts sponsors. Sākotnēji ieplānoto divu apļu vietā tā no janvāra cerēja sacensties vienā aplī. Līdz šīs situācijas atrisinājumam LBL turnīrā turpinās spēlēt desmit komandas.

Regulārajā čempionātā "VEF Rīga" ar "Ventspili" aizvadīs divas spēles, bet ar visām pārējām komandām spēlēs vienu apli izbraukumā. "Ventspils" vienība ar visām komandām izspēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā sacentīsies četras reizes. Vietu kārtību noteiks uzvarēto spēļu procents.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas. Par trešo vietu cīņas ritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērijā - līdz četrām.

Pagājušās sezonas "Aldaris" LBL finālā "Ventspils" ar 4-1 pārspēja "VEF Rīga", valsts čempionu titulu izcīnot pēc četru sezonu pārtraukuma un kopumā devīto reizi kluba pastāvēšanas vēsturē. Savukārt pie bronzas medaļām tika "Jēkabpils" basketbolisti, izcīnot pirmās godalgas kluba pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!