Foto: F64

Latvijas vicečempioni basketbolā "VEF Rīga" savā gada noslēdzošajā spēlē svētdien VTB Vienotās līgas ietvaros izbraukumā ar 88:63 (24:12, 26:16, 15:9, 23:26) pārliecinoši apspēlēja Somijas klubu Loimā "Nilan Bisons".

"VEF Rīga" sastāvā 21 punktu guva Džeralds Robinsons, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles, bet 18 punkti un deviņas atlēkušās bumbas Jānim Timmam. Tikmēr 12 punktus iemeta Ronalds Zaķis.

"VEF Rīga" dueli sāka ļoti apņēmīgi, pirmo trīs minūšu laikā panākot jau desmit punktu pārsvaru - 16:6. Rīdzinieki turpināja kontrolēt spēles gaitu arī pēc tam, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar 12 punktu pārsvaru (24:12). Otrā ceturkšņa ievadā "Nilan Bisons" izdevās izlīdzināt spēles gaitu, taču ne uz ilgu laiku, jo 14.minūtē Robinsons pēc skaistas Timmas piespēles no gaisa panāca jau 37:16.

Pirmā puslaika izskaņā Loimā klubam labāk sekmējās ar rīdzinieku aizsardzības uzlaušanu, taču tik un tā "VEF Rīga" pirmās 20 minūtes noslēdza ar pārliecinošu pārsvaru - 50:28.

Otro puslaiku labāk iesāka "Nilan Bisons" basketbolisti, gūstot piecus punktus pēc kārtas, taču dueļa turpinājumā mājiniekiem neizdevās lauzt cīņas gaitu, jo trešā ceturkšņa priekšpēdējā minūtē rezultāta pārsvars sasniedza jau 30 punktus (65:35). Noslēdzošajā ceturtdaļā spēles raksturs būtiski vairs nemainījās, lai gan "VEF Rīga" galvenais treneris Nikolajs Mazurs cīņā vairāk iesaistīja rezervistus.

Skaitot kopā rezultātus visos turnīros, rīdzinieki pirms šī mača bija zaudējuši piecās spēlēs pēc kārtas, tajā skaitā "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) pret "Jēkabpili".

"Nilan Bisons" komanda, kas Somijas augstākajā līgā spēlē vien kopš 2011.gada un sekojušajās divās sezonās kļuva par valsts čempioni, šosezon debitē VTB Vienotajā līgā.

Ar piecām uzvarām 13 spēlēs "VEF Rīga" turnīra kopvērtējumā ieņem 11.vietu, bet tuvākie sāncenši tikpat panākumu izcīnījuši ar mazāku maču skaitu. Savukārt "Nilan Bisons" ar trim panākumiem atrodas 15.pozīcijā.

Kā zināms, "VEF Rīga" komanda šajā sezonā nolēmusi lielāku uzmanību pievērst pašmāju basketbolistiem, turklāt galvenā trenera amatā lietuvieti Ramūnu Butautu nomainījis Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs.

Septembrī rīdzinieki trešo reizi spēkojās ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā, kur zaudēja jau pirmajā kārtā un pie vienīgās ceļazīmes uz prestižajām sacensībām netika, bet vēlāk Eiropas kausa turnīrā pārliecinoši netika pārvarēts pirmais posms. Savukārt "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu vienība uzsākusi ar diviem panākumiem trīs cīņās.

Šosezon VTB Vienotajā līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Jau vēstīts, ka iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties piecas Lietuvas vienības, kā arī nu jau vairs neeksistējošā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak", kā arī Polijas vienība Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Jaunajā sezonā "VEF Rīga" sev izvirzījusi uzdevumu atgriezties valsts čempionu tronī, Eiropas kausa izcīņas sacensībās pārvarēt pirmo posmu, kas nav paveikts, bet Vienotās līgas sacensībās iekļūt labāko astoņniekā.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!