Foto: F64

Latvijas čempione "VEF Rīga" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta ceturtdien ceturtajā ceturtdaļā salauza pretinieku pretestību un ar rezultātu 86:59 (19:21, 21:6, 16:22, 30:10) savā laukumā pieveica "Jelgavu".

Spēli pārliecinošāk iesāka jelgavnieki, kas vēl otrās ceturtdaļas ceturtajā minūtē bija vadībā ar 27:23. Tomēr pirmajā puslaikā "Jelgavas " komanda punktus vairs neguva un pēc tā jau atradās iedzinējos ar 27:40.

Trešajā ceturtdaļā "VEF Rīga" vēl panāca 52:37, tomēr turpinājumā izrāvienu veica jelgavnieki un pirms pēdējām desmit minūtēm atkal zaudēja tikai ar 49:56. Tomēr ceturtajā ceturtdaļā pirmos septiņus punktus atkal guva valsts čempioni un turpinājumā maču noveda līdz uzvarai.

Uzvarētājiem ar 14 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Mārtiņš Meiers, ar 13 punktiem izcēlās zviedrs Ludvigs Hākansons, bet 12 punktus sameta meksikānis Fransisko Kruss.

Savukārt "Jelgavai" 13 punktus iemeta Andris Justovičs, kuram ar 12 punktiem piebalsoja Kristaps Gludītis.

Kā ziņots, pirms tam iepriekšējā spēlē "Jelgava" ar 98:85 savā laukumā uzveica turnīra vicelīderi "Valmiera"/ORDO komandu.

Zīmīgi, ka viens no "Jelgavas" līderiem Kristaps Pļavnieks pirmssezonā aizvadīja dažas pārbaudes spēles "VEF Rīga" rindās, tomēr tika izīrēts Zemgales vienībai. Tāpat "VEF Rīga" audzēknis ir patlaban rezultatīvākais "Jelgavas" basketbolists Gludītis, kurš iepriekšējā mačā sameta 33 punktus.

Patlaban vien 24 gadus vecais "Jelgavas" treneris Mārtiņš Gulbis, kurš LBL šajā arodā ir pats jaunākais, 2010./11.gada sezonā spēlēja "VEF Rīga" komandā, kas tolaik izcīnīja savu pirmo Latvijas čempionu titulu.

LBL kopvērtējumā vienvadībā ar desmit uzvarām 11 spēlēs ir "Ventspils", bet uz otro pozīciju ar pieciem panākumiem sešos mačos tagad pakāpusies "VEF Rīga". Tālāk seko "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet" vienības, kurām ir pa deviņām uzvarām 11 spēlēs.

Piektā ar trim uzvarām sešās spēlēs ir "Valka"/"Valga" komanda, tai ar piecām uzvarām 12 mačos seko "Jelgava", bet pie četriem panākumiem 11 cīņās tikusi "Jēkabpils".

Trīs uzvaras deviņās spēlēs ir "Jūrmala"/"Fēnikss" komandai, kamēr pie trim panākumiem attiecīgi desmit un 12 mačos tikušas "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Barons"/LDz vienības. Savukārt "Latvijas Universitāte" izcīnījusi vienu uzvaru 11 spēlēs.

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!