Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" neizslēdz iespēju, ka "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsēriju šogad varētu aizvadīt Rīgā.

Sākot no pagājušās sezonas, LBL mājas spēles "VEF Rīga" aizvada Latvijas reģionos, tādējādi vēloties valstī popularizēt sporta veidu. Turklāt pērn vienība arī finālsērijas mačus aizvadīja Saldū.

Pagājušajā sezonā "VEF Rīga" komanda viesojās Aizkrauklē, Daugavpilī, Gulbenē, Cēsīs, Madonā, Rūjienā, Dobelē, Kandavā, Saldū, Talsos un Smiltenē, bet šosezon komanda LBL sacensībās aizvada tikai izbraukuma spēles.

Kā izteicās "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa, šosezon LBL pusfinālā "VEF Rīga" pretiniekus uzņems reģionos, bet pastāv ļoti liela iespēja, ka uz finālsēriju tā atgriezīsies galvaspilsētā.

"Ja spēlēsim Rīgā, tad to nedarīsim nevienā citā hallē, vienīgi "Arēnā Rīga"," uzsvēra Spaliņa. "Pirms tam gan vēl jāiekļūst finālā."
Šajā sezonā "Aldaris" LBL turnīrā rīdziniekiem vēl atlikusi viena spēle, kurā 2.aprīlī viņi viesosies pie "Jēkabpils" komandas. Paredzams, ka "VEF Rīga" regulāro sezonu noslēgs kopvērtējuma otrajā vietā.

Izslēgšanas turnīrā "VEF Rīga" komandai ceturtdaļfnāla kārta būs brīva un sacensības tā uzsāks no pusfināla.

Tā kā "VEF Rīga" komandai neizdevās kvalificēties arī Eiropas kausa otrajam posmam, šī gada sākumā tai bijis maz spēļu. Pēc piecu zaudējumu sērijas "VEF Rīga" neiekļuva arī VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas izslēgšanas spēlēs, tāpēc nākamā mēneša laikā cīņa ar "Jēkabpili" tai būs vienīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!