Foto: DELFI

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" papildinājusi sastāvu ar Lietuvas izlases aizsargu Tomu Delininkaiti, kurš pirms pāris dienām kļuva par Eiropas vicečempionu, pastāstīja vienības direktore Laila Spaliņa.

Līgums noslēgts uz nākamo sezonu, un Rīgā Delininkaitis ieradīsies jau ceturtdien.

Nupat aizvadītajā Eiropas čempionātā Delininkaitis devās laukumā astoņās no 11 savas komandas spēlēm, vidēji izceļoties ar 4,3 punktiem, 1,1 atlēkušo bumbu un 0,9 rezultatīvām piespēlēm.

Šajā turnīrā sekmīgākais Delininkaitim bija mačs ar Latviju, ko Lietuva uzvarēja ar 67:59. Šajā cīņā aizsargs 16 minūtēs guva deviņus punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus.

Pagājušajā sezonā Delininkaitis spēlēja Ukrainas vienībā Čerkasu "Mavpy", bet pirms tam divas sezonas pārstāvēja slaveno Lietuvas vienību Kauņas "Žalgiris".

Savas karjeras laikā 31 gadu vecais aizsargs 2005.gadā kļuva par ULEB kausa ieguvēju (ar "Lietuvos rytas"), četras reizes viņš kļuvis par Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionu (2005., 2007., 2011. un 2012.gadā), kā arī trīsreiz triumfējis Lietuvas čempionātā (2006., 2011. un 2012.gadā) un vienreiz arī kļuvis par Ukrainas čempionu (2008.gadā ar Mariupoles "Azovmaš").

2010.gadā Delininkaitis palīdzēja Lietuvas izlasei izcīnīt pasaules čempionāta bronzas godalgas.

Jau pēc nedēļas "VEF Rīga" komanda sāks sezonu, piedaloties ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā Viļņā. Pirmajā mačā nākamajā otrdienā Latvijas čempioni tiksies ar Lietuvas vienību Viļņas "Lietuvos rytas", bet, lai kvalificētos pamatturnīram, nepieciešams tikt pie trim panākumiem.

Kā ziņots, "VEF Rīga" komandā nākamsezon nespēlēs vairāki iepriekšējās sezonas līderi. No komandas aizgājuši amerikāņi Ērls Roulends un Viljams Denjelss, kā arī lietuvieši Antans Kavaļausks un Donāts Zavacks. Tāpat karjeru Spānijā turpinās Dairis Bertāns, bet vēlmi pamest komandu bija izteicis Kaspars Bērziņš, kurš gan palicis sastāvā.

Savukārt "VEF Rīga" komandu papildinājuši leģionāri Denjels Brauns, Entveins Robinsons un Gani Lavals. Tāpat rīdzinieki uz trim gadiem pagarinājuši līgumu ar vienu no Latvijas U-20 izlases līderiem Jāni Bērziņu, no "Ventspils" komandas papildinājuši sastāvu ar Artūru Bērziņu, bet no "Valmieras" pievienojies Viktors Iļjins.

Aizvadītās sezonas "Aldara" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "VEF Rīga" uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Savukārt VTB līgas regulārajā sezonā "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs izcīnīja ceturto vietu B grupā, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 nācās piekāpties bijušā trenera Rima Kurtinaiša trenētajai Maskavas apgabala "Himki" vienībai.

"VEF Rīga" basketbolisti pērn spēkojās Eiropas kausā, kur spēja iekļūt 16 labāko komandu skaitā, tomēr izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā zaudēja Bilbao "Uxue" basketbolistiem no Spānijas, ko nākamajā sezonā pārstāvēs Bertāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!