Foto: F64

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" otrajā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) astotdaļfināla spēlē piektdien ar rezultātu 87:54 (28:20, 16:14, 29:15, 14:5) savā laukumā pārliecinoši pieveica Kazahstānas komandu "Astana".

Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām rezultāts kļuva neizšķirts 1-1 un sestdien komandas "Arēnā Rīga" aizvadīs izšķirošo cīņu.

Rezultatīvākais aizvadītajā mačā "VEF Rīga" komandā ar 20 gūtajiem punktiem bija Ērls Roulends, 19 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja cits leģionārs Viljams Denjelss, bet 16 punktus guva Kristaps Janičenoks.

Tikmēr "Astana" vienībā 18 punktus guva Brions Rašs.

Jau no pirmajām minūtēm vadību mačā pārņēma mājinieki, kas īpaši sekmīgi aizvadīja pirmās ceturtdaļas izskaņu, kad īsā laikā veica izrāvienu 7:0 un panāca 28:16 savā labā. Savukārt pēc desmit spēlētām minūtēm "VEF Rīga" bija vadībā ar 28:20.

Otrajā ceturtdaļā "Astana" vēl samazināja rezultāta starpību līdz 29:35, tomēr pēdējā minūtē turnīra regulārās sezonas vērtīgākais spēlētājs Ērls Roulends pēc pārtvertas bumbas ar "slam-dunk" atjaunoja 12 punktu pārsvaru - 44:32. Savukārt pēc puslaika rezultāts bija 44:34.

Trešajā ceturtdaļā "VEF Rīga" pilnībā salauza viesu pretestību. Ja vēl pēc piecām spēlētām minūtēm mājinieki atradās vadībā vien ar 57:47, četras minūtes vēlāk rezultāts jau bija 69:49. Savukārt desmitminūte noslēdzās ar 73:49.

Pēdējā ceturtdaļā jau ritēja mierīga cīņa un par uzvarētāju šaubu vairs nebija.

Šajā mačā "VEF Rīga" komandai traumas dēļ nevarēja palīdzēt Kaspars Bērziņš, kurš laukumā atgriezīsies pēc aptuveni nedēļas. Tāpat veselības problēmas ir arī citiem garajiem spēlētājiem Džastinam Hamiltonam un Antanam Kavaļauskam.


Kā ziņots, sērijas pirmajā mačā trešdien Astanā "VEF Rīga" zaudēja ar 76:89, pārtraucot desmit uzvaru sēriju.

Izšķirošais mačs sestdien sāksies plkst.17.

Regulāro sezonu "VEF Rīga" ar 11 uzvarām 18 spēlēs noslēdza B apakšgrupas ceturtajā vietā, bet "Astana" tika pie desmit panākumiem, kas deva piekto vietu A grupā.

Ja "VEF Rīga" komanda tikai sākusi dalību "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs, pārvarot pusfinālu un iekļūstot finālā, kur spēkosies ar saviem principiālajiem pretiniekiem "Ventspili", "Astana" komanda jau pārliecinoši kļuvusi par Kazahstānas čempioni.

Abas komandas iepriekšējo reizi savā starpā tikās pagājušajā sezonā, kad abās spēlēs pārāki bija "VEF Rīga" basketbolisti - vispirms bija uzvara viesos (83:73), tad panākums Rīgā (84:62).

Turnīra ceturtdaļfinālā šī dueļa uzvarētāja sacentīsies ar Krievijas komandu Maskavas apgabala "Himki".

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīja pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificējās izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!