Foto: LETA

Latvijas vicečempioni basketbolā "VEF Rīga" saņēmuši amerikāņu saspēles vadītāja Roba Lauerija brīvlaišanas vēstuli no viņa iepriekšējā kluba, un spēlētājs jau sestdien varēs doties laukumā, informē klubs.

"VEF Rīga" par Lauerija pievienošanos paziņoja pirms gandrīz divām nedēļām, taču amerikānis Latvijas komandas rindās vēl nav aizvadījis nevienu spēli, trīs mačus noraugoties no malas, jo nebija saņēmis brīvlaišanas vēstuli no Grieķijas kluba Amaljadas "Koroivos".

Rīgas komanda šādu grieķu kluba rīcību apstrīdēja Starptautiskajā Basketbola federācijā (FIBA), kas nesis panākumus. Kā informē vienība, Lauerijs "VEF Rīga" komandas sastāvā laukumā dosies jau sestdien, kad rīdzinieki VTB Vienotās līgas mačā izbraukumā tiksies ar Igaunijas klubu Tallinas "Kalev", kur spēlē latvieši Armands Šķēle un Ronalds Freimanis.

Lauerijs sezonas ievadā bija viens no Grieķijas čempionāta rezultatīvākajiem spēlētājiem. Pašlaik 26 gadus vecais spēlētājs "Koroivos" komandā ar 16,7 punktiem vidēji mačā bija ceturtais rezultatīvākais visā līgā, bet vienība atrodama kopvērtējuma pēdējā pozīcijā.

Jau iepriekš tika vēstīts, ka Lauerijs "Koroivos" rindas atstājis negaidīti un viņa bijusī komanda varētu bloķēt pārejas darījumu. Savukārt uz to "VEF Rīga" komanda atbildēja, ka "Koroivos" nepildīja līguma nosacījumus, tāpēc spēlētāju nedrīkstēja neatlaist.

Iepriekšējo sezonu Lauerijs aizvadīja Itālijas otrajā līgā, vidēji gūstot 15,1 punktu, bet tāpat viņš karjeras laikā spēlējis klubos Turcijā, Čehijā un Vācijā.

Kā zināms, pagājušajā mēneša beigās "VEF Rīga" no sastāva atbrīvoja amerikāņu saspēles vadītāju Džastinu Kobsu, kurš neizturēja pārbaudes laiku. Iepriekš "VEF Rīga" uz pārbaudes laiku piesaistīja arī amerikāņu aizsargu Ramelu Bredliju, tomēr viņš tā arī neaizvadīja nevienu spēli. Savukārt neilgi pēc Kobsa piesaistīšanas klubs pārtrauca sadarbību ar citu amerikāņu aizsargu Kevinu Dilardu.

"VEF Rīga" komanda "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonu sākusi ar divām uzvarām divos mačos, kamēr VTB Vienotās līgas turnīrā izcīnīti četri panākumi 11 mačos. Savukārt Eiropas kausā rīdzinieki pēc vienas uzvaras desmit mačos sacensības noslēdza jau pēc pirmā posma.

Pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" ar 1-4 piekāpās "Ventspils" basketbolistiem. Tāpat VTB līgas sacensībās komanda nekvalificējās izslēgšanas turnīram, bet Eiropas kausā nepārvarēja pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!