Latvijas basketbola čempionvienība "Ventspils" nolēmusi pieteikties Eiropas prestižākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā, vortālu "Delfi Sports" informēja komanda.

Par iespēju startēt Eirolīgā cīnīsies astoņas komandas - Trevizo „Benetton” (Itālija), Berlīnes „Alba” (Vācija), Atēnu „Maroussi” (Grieķija), Mariupoles „Azovmash” (Ukraina), divas Francijas komandas „Orleainaise” un „Le Mans”, kā arī beļģu „Cherlaroi”.

Izspēle notiks pēc "play-off" sistēmas - komandas tiks izlozētas četros pāros, aizvadīs vienu spēli savā laukumā un vienu viesos, uzvarētāji tiks nākamajā kārtā. Otrās kārtas uzvarētājam būs tas gods startēt prestižajā Eirolīgā, savukārt atlikušās komandas automātiski startēs ULEB Eiropas kausa pamatturnīrā.

Spēles gan nevarēs notikt Ventspils basketbola hallē, jo arēnā, kur norisinās Eirolīgas spēles, nepieciešamas vismaz 5000 skatītāju sēdvietas. Visticamāk, ka „Ventspils” savas mājas spēles aizvadīs "Arēnā Rīga”.

Eirolīgas kvalifikācijas kārtu izloze notiks 8.jūlijā Barselonā.

"Šāda iespēja ir ļoti labs variants, esam pirmā Latvijas komanda, kam ir dots tāds gods. Eirolīgas turnīrs, protams, ir ļoti prestižs. Mūsu spēlētājiem tā būs ļoti liela pieredze, kas noteikti veicinās spēlētāju izaugsmi. Apzināmies, ka konkurēt ar tādām augsta līmeņa komandām būs grūti, jo saglabāsim savu gados jaunu latvisko sastāvu, iespējams, ka pieaicināsim kādu vienu viesspēlētāju," sacīja ventspilnieku galvenais treneris Agris Galvanovskis.

"Neskatoties uz to mēģināsim sasniegt augstākos mērķus. Augusta sākumā komanda, cerams, būs nokomplektēta," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!