Foto: F64

Pērnās sezonas vicečempione "Ventspils" "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) 25.sezonas regulārā čempionāta mačā trešdien ar rezultātu 98:51 (23:21, 29:12, 21:9, 25:9) savā laukumā pārliecinoši pieveica turnīra jaunpienācēju "Valka"/"Valga".

Uzvarētājiem ar 21 punktu un 11 bumbām zem groziem izcēlās Andrejs Šeļakovs, kuram ar 14 punktiem piebalsoja amerikāņu viesspēlētājs Kvameins Mičels un Rihards Lomažs, bet pa 13 punktiem sameta Kristaps Janičenoks un Andrejs Gražulis.

Savukārt "Valka"/"Valga" sastāvā ar 23 punktiem un desmit bumbām zem groziem izcēlās Jurijs Aleksejevs, tomēr viņš bija vienīgais, kurš sasniedza desmit punktu robežu.

Ventspilnieki šo sezonu iesāka ar trim uzvarām, taču pagājušās nedēļas nogalē cieta pirmo zaudējumu - vispirms ar 85:65 tika pieveikts "Barons"/LDz, turpinājumā ar 89:62 uzvarēta pērnās sezonas bronzas medaļas laureāte "Jēkabpils" un ar 104:51 pārspēta debitante "Ogre", savukārt sestdien Kurzemes derbijā ventspilnieki ar 66:69 piekāpās "Liepāja"/"Triobet" komandai.

Tikmēr "Valka"/"Valga" sezonas pirmajā LBL spēlē ar 67:61 uzvarēja "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību, bet Igaunijas čempionātā, kur tā sacenšas paralēli, uzvarēts vienīgajā līdz šim aizvadītajā mačā.

LBL kopvērtējuma līdere ar trim uzvarām trijos mačos ir "Valmiera"/ORDO komandai, kurai ar četrām uzvarām piecos mačos seko "Ventspils", bet trešā ar trim uzvarām četrās spēlēs ir "Liepāja"/"Triobet" vienība.

Ar diviem panākumiem trīs mačos seko "Jelgava", pie divām uzvarām četrās cīņās tikusi "Jūrmala"/"Fēnikss", bet "Valka"/"Valga" komandai viena uzvara divos mačos.

Septītā ir "Ogre", kas guvusi vienu uzvaru trijās spēlēs, bet pie viena panākuma četros mačos tikuši "Barons"/LDz un "Jēkabpils". Savukārt bez uzvarām šobrīd cīnās "VEF Rīga" un "Latvijas Universitāte".

Deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", šosezon savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Šī gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērnā gada čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!