Foto: FIBA Europe
Noslēdzoties Eiropas U-18 čempionāta basketbolā otrajam posmam, latvietis Verners Kohs izvirzījies otrajā vietā sacensību rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Trijos mačos Kohs izcēlies ar vidēji 16,7 punktiem un atpaliek vienīgi no turka Furkana Korkmaza, kurš izcēlies ar 17 punktiem mačā.

Kā zināms, īpaši rezultatīvs Kohs bija pirmā posma noslēdzošajā mačā, kad sestdien guva 27 punktus, bet latvieši ar 76:84 zaudēja Vācijas komandai.

Tikmēr sesto vietu rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar vidēji 15,7 punktiem dala cits latvietis Kristers Zoriks.

Zīmīgi, ka Kohs realizējis 52,6% tālmetienu, kas viņam precīzāko metēju sarakstā dod ceturto vietu, turklāt nākamais seko komandas biedrs Eduards Hāzners.

Starp labākajiem cīnītājiem zem groziem Zigmārs Raimo ar vidēji 6,7 atlēkušajām bumbām ieņem 13.vietu, bet Zoriks ar vidēji 5,0 bumbām ir sestajā vietā starp labākajiem rezultatīvo piespēļu izpildītājiem. Tāpat Raimo vidēji mačā pārtvēris 2,3 piespēles, šajā rādītājā ieņemot desmito vietu, bet vidēji 4,0 piezīmes viņam dod dalītu pirmo vietu starp rupjākajiem spēlētājiem. Tikmēr pret Kārli Šiliņu noteikumi pārkāpti vidēji 5,0 reizes, kas dod ceturto vietu.

Kā zināms, Latvijas izlase pirmajā posmā tika pie viena panākuma trijos mačos, kvalificējoties otrajam etapam.

Otrajā posmā trīs B grupas spēcīgākās komandas tiksies ar A grupas labākajām vienībām Franciju, Spāniju un Čehiju. Turpinājumā četras šīs grupas komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet piekto un sesto vietu ieguvējas spēlēs ar pirmā posma ceturto vietu ieguvējām par 9.-16.vietu turnīrā. Trim vājākajām komandām augstākā divīzija būs jāpamet.

Pirmajā posmā Latvija vidēji mačā guva 67 punktus, kas ir ceturtais augstākais rādītājs, bet ielaistie 70,7 punkti bija trešais sliktākais. Tāpat ar realizētiem 32,3% tālmetienu Latvija ir otrajā vietā starp visām komandām.

Iepriekšējos trīs gadus Latvijas junioru basketbolisti sasnieguši Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu, bet 2007. un 2010.gadā izcīnītas bronzas medaļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!