Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēdējos gados lieliski spēlējošajai Goldensteitas "Warriors" komandai šī bija līdz šim grūtākā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona, pauda vienības galvenais treneris Stīvs Kers.

jau ziņoTS, ka piektdien par NBA čempioniem otro gadu pēc kārtas un trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā tika kronēti Goldensteitas "Warriors" basketbolisti. NBA finālsērijas ceturtajā spēlē "Warriors" viesos ar 108:85 (34:25, 27:27, 25:13, 22:20) pārliecinoši apspēlēja "Cavaliers", sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-0.

"Šī bija grūtākā sezona līdz šim. Jau ceturto gadu cīnījāmies par iekļūšanu NBA finālā. Bija diezgan grūti un to paveikt paliek arvien sarežģītāk," pēc iegūtā čempiontitula sacīja Kers.

"Warriors" komanda par NBA čempioni tagad kļuvusi sesto reizi, kamēr "Cavaliers" savu vienīgo titulu izcīnīja 2016.gadā. Abas komandas līgas finālā tikās jau ceturto gadu pēc kārtas, kas bija vēl nebijis gadījums Ziemeļamerikas profesionālā sporta vēsturē.

Par NBA finālsērijas vērtīgāko basketbolistu jau otro gadu pēc kārtas tika atzīts viens no "Warriors" līderiem Kevins Durants.

"Sajūtas izcīnīt otro titulu pēc kārtas ir diezgan patīkamas," izteicās Durants. "Tas, ka ieguldītais darbs atmaksājas, man nozīmē daudz, turklāt ir patīkami uzvaras izcīnīt ar tik lieliskiem komandas biedriem."

Sagaidāms, ka Durants šajā vasarā kļūs par brīvo aģentu, tomēr citiem klubiem viņu iegūt nav lielu izredžu, jo basketbolists paudis apņēmību karjeru turpināt "Warriors" komandā.

Tikmēr krietni neskaidrāka situācija ir par "Cavaliers" zvaigzni Lebronu Džeimsu, kurš šajā vasarā arī gatavojas kļūt par brīvo aģentu. Regulāri izskan runas, ka viņš pārcelsies uz citu vienību, apvienojoties ar kādu NBA zvaigzni, lai būtu labākas izredzes izcīnīt vismaz vēl vienu čempiontitulu.

"Es ceru, ka Lebrons paliks Klīvlendā. Tomēr uzreiz pēc finālsērijas noslēguma īsti nevēlos par to runāt," pauda "Cavaliers" galvenais treneris Tairons Lū, kurš domā turpināt vadīt šo komandu. "Sezonas gaitā bija dažas problēmas, un es varēju no tā visa atteikties, bet es to nedarīju."

Šajā pavasarī Lū veselības likstu dēļ uz neilgu laiku atstāja "Cavaliers" komandtiltiņu, tomēr pēc aptuveni divu nedēļu prombūtnes atgriezās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!