Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play off" otrās kārtas sērijas sestajā mačā Vašingtonas "Wizards" dramatiskā cīņā, patiecoties Džona Vola tālmetienam, ar 92:91 (22:17, 19:25, 25:27, 26:22) uzvarēja Bostonas "Celtics", panākot izšķirošo maču šajā duelī.

"Wizards" un "Celtics" sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis 3-3, bet izšķirošais mačs pirmdien notiks Bostonā. Pāra uzvarētājs NBA pusfinālā jeb Austrumu konferences finālā tiksies ar Klīvlendas "Cavaliers". Savukārt Rietumu konferencē jau zināms finālistu pāris – Dāvis Bertāns un Sanantonio "Spurs" spēlēs pret Goldensteitas "Warriors".

Aizvadītās nakts mačā retu reizi kādas komandas pārsvars pārsniedza piecu punktu robežu, bet lielākais bija 10 punktu pārsvars. 39 sekundes pirms pamatlaika beigām Aiverijs Bredlijs vadībā izvirzīja "Celtics" 89:87, pēc brīža Bredlijs Bīls izlīdzināja rezultātu, bet nepilnas astoņas sekundes pirms pamatlaika beigu signāla Els Horfords atkal panāca +2 Bostonas vienībai. Pēc minūtes pārtraukuma "Wizards" ievadīja bumbu spēlē no labās malas, to saņēma Vols un realizēja tālmetienu. "Celtics" pēdējais uzbrukums bija neveiksmīgs, un "Wizards" svinēja panākumu.

Uzvarētājiem 33 punktus guva Bīls, bet Vola kontā 26 punkti. Tikmēr "Celtics" komandā pa 27 punktiem guva Aizija Tomass un Bredlijs, bet 20 punktus – Horfords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!