Foto: AFP/Scanpix

Titulētais Latvijas futbola klubs "Ventspils" pirmdien oficiālā paziņojumā pauda nosodījumu par šīs vienības fanu iesaistīšanos Eiropas čempionātā notikušajos incidentos, atbalstot krievu futbola fanus, kas sarīkoja nekārtības Marseļas stadionā.

Sadursmēs Marseļā, kas notika pirms un pēc Anglijas un Krievijas spēles, sestdien tika ievainoti 35 cilvēki, lielākoties Anglijas līdzjutēji. Trīs no cietušajiem guvuši nopietnas traumas. Kautiņos tika izmantoti dzelzs stieņi un krēsli. Francijas policija nespēja aizturēt aptuveni 150 agresīvus krievu futbola līdzjutējus.

Internetā pieejamā informācija liecina, ka sadursmēs iesaistījušies arī cilvēki no Latvijas - pieejamas bildes, kurās redzams, ka Latvijas komandas "Ventspils" fani, kas atbalsta Krievijas izlasi, lepojas ar angļu faniem atņemtu karogu.

"Futbola klubs "Ventspils" vēlas paust savu oficiālo nosodījumu par sestdien Marseļā pirms un pēc Eiropas čempionāta mača starp Anglijas un Krievijas izlasēm starp futbola līdzjutējiem notikušo incidentu. Plašsaziņas līdzekļos ir izskanējusi informācija par iespējamo "Ventspils" līdzjutēju iesaistīšanos šajos incidentos. "Ventspilij" vienmēr ir bijis nozīmīgs kluba labais vārds un reputācija, kas iegūti gadu gaitā un kurus esam apstiprinājuši kā futbola laukumā, tā arī ārpus tā," teikts Ventspils kluba paziņojumā.

Paziņojumā teikts, ka "Ventspils" vienmēr ir negatīvi attiekusies pret jebkurām vardarbības izpausmēm jebkurā to formā kā spēles laukumā, tā arī ārpus stadiona un kategoriski tās nosoda.

"Klubs nekādā gadījumā un nekad nav atbalstījis un neatbalsta nekādas iespējamās agresīvās darbības, kuras veic futbola pseidolīdzjutēji, lai arī kādus klubus un izlases tie nepārstāvētu. "Ventspils" nevar uzņemties atbildību par atsevišķu futbola fanu darbībām, vēl jo vairāk situācijā, kad nav oficiāli apstiprināts tas, vai šīs darbības ir veikuši tieši mūsu kluba fani," teikts paziņojumā.

"Ventspils" pārstāvji arī aicina visus savus līdzjutējus jebkurā futbola pasākumā, un vēl jo vairāk tādos futbola svētkos kā Eiropas čempionāts, uzvesties cienīgi un cienīt citu komandu līdzjutējus.

Futbola fanu kautiņi Marseļā notika arī iepriekšējās dienās, izvēršoties lielākajā vardarbībā kopš 1998. gada, kad Pasaules kausa izcīņas laikā Marseļā kautiņos starp Anglijas un Tunisijas faniem četri cilvēki tika sadurti un aptuveni 100 aizturēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!