Dažas stundas pirms Eiropas futbola čempionāta spēles starp Angliju un Krieviju Marseļā atjaunojušās angļu futbola fanu, vietējo huligānu un policijas sadursmes, turklāt situāciju vēl sarežģī krievu līdzjutēju aktivizēšanās pirms mača, ziņo ārzemju mediji.

Aculiecinieki situāciju Marseļā raksturo kā "saspringtu", ik pa laikam policistu virzienā lidojot pudeles, vēsta BBC.

Anglijas Futbola atbalstītāju federācijas pārstāvis Deivs Tomlinsons BBC atzinis, ka esot "nepatīkami redzēt, kā angļu fani rada problēmas", taču agresīv uzvedoties neliela daļa līdzjutēji. "No ziņojumiem mēs saprotam, ka ļoti neliela daļa angļu futbola fanu ir iesaistīti notiekošajā," viņš saka. "Tāpat mēs saprotams, ka diemžēl notikušas arī provokācijas no franču puses, kā arī krievi ir tepat".

To novērojis arī BBC reportieris, kas atrodas Marseļā, novērojis, ka pēc spēles starp Franciju un Rumāniju no sānielām parādījusies grupa ar 20 - 30 franču jauniešiem, kas metusi petardes un pudeles uz cilvēkiem, kas pie bāra TV skatījušies spēli. Šis incidents izcēlies pilnīgi bez jebkādas provokācijas.

Savukārt aģentūra TASS ziņo, ka notikušas sadursmes arī starp angļu un krievu faniem. Ap 15 krievu līdzjutējiem uzbrukuši simtam britu. Angļi krievus nomētājuši ar pudelēm un tie likušies mierā.

Tāpat izcēlušies kautiņi starp angļu līdzjutējiem un vietējiem arābiem. Šai sadursmē smagi cietis viens britu līdzjutējs, kurš ar galvas traumu nogādāts slimnīcā, ziņo izdevuma "Sport Ekspress" speciālkorespondents Marseļā.

Kā ziņojām, pirmās sadursmes notika jau ceturtdien, kad tika arestēti divi kaušļi, viens anglis un viens francūzis, bet viens no policistiem guva savainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!