Foto: AFP/Scanpix

Anglijas izlases galvenais treneris Rojs Hodžsons pēc zaudējuma Islandei 2016. gada Eiropas futbola čempionāta jeb EURO 2016 astotdaļfinālā atkāpies no amata, un Anglijas Futbola federācija (FA) viņa atlūgumu ir pieņēmusi, ziņo britu mediji.

Kā ziņojām, EURO 2016 astotdaļfinālā Anglijas izlase sensacionāli piekāpās Islandei ar 1:2.

"Kā nācija mēs esam ļoti vīlušies, ka šodien zaudējām un ka EURO 2016 mums ir beidzies priekšlaicīgi," teikts FA izplatītajā paziņojumā. "Mums bija lielas cerības uz spēlēšanu turnīra tālākajās kārtās, un ir jāatzīst, ka neesam attaisnojuši paši savas cerības, kā arī visas valsts gaidas."

"Mēs atbalstām Roja Hodžsona lēmumu atkāpties no Anglijas futbola izlases galvenā trenera amata un nekavējoties apspriedīsim nākamos soļus. Šobrīd apsveicam Islandes izlasi ar iekļūšanu ceturtdaļfinālā un novēlam veiksmi spēlē ar Franciju," vēsta FA. "Izsakām arī visdziļāko pateicību visiem līdzjutējiem, kas ieradās uz šo spēli un lieliski atbalstīja komandu, kā arī tiem, kas līdzi juta mājās."

Anglijas izlasi Hodžsons sāka vadīt 2012. gadā, kad trenera amatu pameta Fabio Kapello, noslēdzot līgumu uz četriem gadiem. Hodžsona vadībā Anglijas izlase pēdējos divos Eiropas čempionātos izstājās no turnīra pirmajā izslēgšanas spēļu kārtā, bet 2014. gada Pasaules kausa izcīņā nepārvarēja grupu turnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!