Foto: AFP/Scanpix
Aizvadot veiksmīgu un daudzām vārtu gūšanas iespējām bagātu pirmo puslaiku, Itālijas futbola izlase nebija tiesīga izlaist no rokām uzvaru Eiropas čempionāta finālturnīra mačā pret Horvātiju, uzskata valstsvienības galvenais treneris Čezāre Prandelli.

Kā ziņots, EURO 2012 C apakšgrupas otrās kārtas spēlē ceturtdien Itālijas izlase cīnījās neizšķirti 1:1 (1:0) ar Horvātijas valstsvienību.

"Kad komanda spēlē tik labi un bauda tādu pārsvaru pār saviem pretiniekiem, tai obligāti ir jāizcīna uzvara," pēc cīņas izteicās Prandelli. "Zinām, ka viens centrējums vai bumbas rikošets var likt izgaist visam, ko vienība līdz tam ir paveikusi. Tomēr šāda spēle ir jāspēj novest līdz galam. Otrajā puslaikā horvāti veica spiedienu un bieži izpildīja centrējumus mūsu soda laukumā, tomēr priecājos, ka līdz pat mača beigām mana komanda domāja tikai par uzvaru."


"Mums jābūt daudz mērķtiecīgākiem un precīzākiem savu uzbrukumu noslēgumos," piebilda treneris, atzīstot, ka vienībai pēdējā grupas cīņā obligāti jāuzvar Īrijas izlase un jācer uz labvēlīgu rezultātu Spānijas mačā pret Horvātiju. "Mums joprojām ir cerības, tāpēc komanda cīnīsies līdz pašām beigām."

Tikmēr Horvātijas izlases galvenais treneris Slavens Biličs pēc mača izcēla, ka viņa vadītā komanda tagad ir teicamās pozīcijās, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā.

"Šī bija ļoti laba spēle, taču nevēlos uzreiz pēc tās domāt par nākamo maču pret Spāniju. Tam man vēl pietiks laiks," izteicās Biličs. "Pēc divām spēlēm esam ļoti labā pozīcijā, tāpēc par komandas iespējām iekļūt ceturtdaļfinālā esmu optimistiski noskaņots."

"Pirmajā puslaikā nespējām tikt galā ar pretinieku uzbrucējiem, taču otrajās 45 minūtēs pielāgojām mūsu spēles stilu un apslāpējām itāļu uzbrukumus ar pašu došanos uz priekšu," piebilda treneris. "Izcīnītais punkts bija pilnībā pelnīts."

Tāpat Horvātijas izlases galvenais treneris kritizēja mača galveno tiesnesi Hovardu Vebu, izsakoties, ka viņš bijis noskaņots pret Horvātijas valstsvienību. "Nepiekrītu tiem treneriem, kuri saka, ka tiesnešus kritizēt nav korekti. Ja es esmu neapmierināts, man ir visas tiesības to skaļi pateikt."

Citā šīs grupas otrās kārtas spēlē ceturtdien pašreizējā pasaules un kontinenta čempionvienība Spānija ar rezultātu 4:0 (1:0) uzvarēja Īrijas izlasi.

Pirms tam pirmajā kārtā Spānija cīnījās neizšķirti 1:1 ar 2006.gada Pasaules kausa ieguvēju Itāliju, bet Horvātijas izlase ar 3:1 uzvarēja Īrijas valstsvienību.

Pēc divām kārtām pa četriem punktiem ir Spānijas un Horvātijas izlasēm, bet labākas gūto un zaudēto vārtu attiecības dēļ pirmajā vietā atrodas spāņi. Itālijas izlases kontā tikmēr divi punkti, bet Īrija pie punktiem nav tikusi.

Pēdējā spēļu kārtā pirmdien Horvātija tiksies ar Spāniju, bet Itālija spēkosies ar Īriju.

Pēc viena apļa turnīra ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas divas spēcīgākās vienības, bet finālspēle paredzēta 1.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!