Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Latvijas vīriešu valstsvienība, gatavojoties 2017. gada Eiropas čempionāta finālturnīram, ceturtdien dosies uz pārbaudes turnīru Klaipēdā, un pēc trešdienas treniņiem galvenais treneris Ainars Bagatskis nosauca komandas sastāvu, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

"Šonedēļ treniņos iesaistījās brāļi Bertāni, Jānis Strēlnieks un Jānis Timma. No viņiem uz Klaipēdu dosies Dairis Bertāns un Timma. Strēlnieka ģimeni tikko papildinājusi meitiņa, Dāvis Rīgā trenēsies Sanantonio "Spurs" atsūtītā speciālista vadībā," skaidroja Bagatskis. "Mājās paliks arī Ojārs Siliņš, kurš pirmdien treniņā savainoja potīti. Nekas nopietns, Ojārs jau trenējas, bet patlaban lieks risks nav vajadzīgs. Kristaps Porziņģis atrodas NBA misijā Dienvidāfrikā. Ierindā atgriezies Jānis Blūms – uz Klaipēdu dosimies 12 spēlētāju sastāvā."

4. augustā Latvijas izlase pārbaudes turnīra Klaipēdā pusfinālā spēkosies ar Gruzijas valstsvienību, bet otrajā spēlē būs jātiekas ar Lietuvu vai Poliju.

"Manā rīcībā ir Gruzijas komandas spēles ieraksts, ko liksim lietā, gatavojoties mačam. Galvenais akcents, protams, uz pašu spēles kvalitāti, bet uzdevumu uzvarēt neviens neatceļ. Varbūt vienīgi rotācija būs brīvāka, nekā spēlēs, kurās izšķirtos komandas liktenis," uzsvēra treneris.

Latvijas izlases sastāvs turnīram Klaipēdā:
Artūrs Ausējs, Dāvis Lejasmeiers, Jānis Blūms, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits, Kristaps Janičenoks, Aigars Šķēle, Iļja Gromovs, Andrejs Gražulis, Žanis Peiners, Mārtiņš Meiers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!