Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis pirms pārbaudes spēlēm ar Lietuvas un Rumānijas valstsvienībām no kandidātu saraksta atskaitījis saspēles vadītāju Dāvi Lejasmeieru, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Latvijas valstsvienības treniņā ceturtdienas vakarā ar pilnu jaudu piedalījās 13 spēlētāji, vēl divus basketbolistus pagaidām ierobežo veselības stāvoklis. Savukārt Lejasmeieram komandas treneris pateicās par līdzdalību sagatavošanās procesā.

"Muguras savainojuma dēļ Lejasmeieram vismaz piecas dienas jāatturas no slodzes, un tikai tad varētu būt pilnīga skaidrība par viņa līdzdalību darba procesā. Līdz Eiropas čempionātam ir pārāk maz laika, lai viņš pa īstam pagūtu atgriezties ierindā. Esamu ļoti pateicīgs par pozitīvismu, ar kādu Lejasmeiers piedalījās komandas darbā, vienlaikus radot nopietnu sportisko konkurenci savas pozīcijas spēlētājiem. Taču šādā situācijā riskēt ar spēlētāja veselību nav nozīmes," skaidroja Bagatskis.

Savainojumu dēļ pagaidām treniņu procesā ar simtprocentīgu atdevi iesaistīties nevar Ojārs Siliņš un Mārtiņš Meiers. Siliņš treniņos darbojas bez fiziskajiem kontaktiem, un viņam pirmdien būs atkārtotas medicīniskās pārbaudes, bet Meieram esot sapūsts kakls.

"Pārējie 13 spēlētāji darbojās ar pilnu jaudu, aizvadot produktīvu treniņnodarbību. Šo pozitīvo agresivitāti tagad jāpārnes laukumā – ne tikai spēlē ar Lietuvu, bet arī Rumānijas izlasi, pret kuru nekādas spēlēšanas ar pusslodzi nedrīkst būt," uzsvēra treneris.

Sestdien un svētdien Latvijas basketbolistu pārbaudes spēlēs tiek solīts iespaidīgs šovs, tāpēc LBS aicina skatītājus uz mačiem ierasties laicīgi.

Latvijas izlases kandidātu saraksts "Eurobasket 2017".
Artūrs Ausējs, Ojārs Siliņš, Kristaps Porziņģis, Jānis Blūms, Dāvis Bertāns, Dairis Bertāns, Jānis Timma, Rolands Šmits, Kristaps Janičenoks, Jānis Strēlnieks, Aigars Šķēle, Iļja Gromovs, Andrejs Gražulis, Žanis Peiners, Mārtiņš Meiers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!