Foto: DELFI

Latvijas basketbola izlasei nav jāsatraucas par zaudējumiem pārbaudes spēlēs, jo neveiksmes labi parāda lietas, pie kurām jāstrādā, pēc pārbaudes spēles pret Gruziju teica valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase pārbaudes turnīrā Klaipēdā pusfinālā ar rezultātu 69:73 zaudēja Gruzijas valstsvienībai. Sestdien plkst. 16:45 latvieši aizvadīs cīņu par trešo vietu.

"Katrā spēles statistikas ailē izpaudās tas, ka visi kopā esam bijuši tikai dažus treniņus. Nav nekādu šaubu par spēlētāju labo fizisko formu, bet vajadzīgs laiks, lai atrastu spēles ritmu un saspēlētos. Tāpēc bija pārāk daudz nesaprašanās brīžu, tāpēc bija slikta metienu precizitāte, arī nepareizi lēmumi," Latvijas Basketbola savienības mājaslapā citēts Bagatskis. "Spēles intrigu varējām atrisināt jau pirmajā puslaikā – ja brīdī, kad jau bijām panākuši lielu pārsvaru, neuzdāvinātu pretiniekiem punktus ar paviršībām aizsardzībā un paši neizjauktu vairākus uzbrukumus ar nepārdomātiem lēmumiem. Gruzijas komandas pieredzējušie pamatpiecnieka vīri aukstasinīgi to izmantoja. Trešajā ceturtdaļā pie mūsu groza zaudējām 9 atlēkušās bumbas – tam nav attaisnojuma."

Treneris uzsvēra, ka uzbrukumā jāatrod līdzsvars starp tālmetieniem un aktīvu darbību pretinieku soda laukumā. "Jā, daudzi trīspunktnieki bija pamatoti un, uzlabojoties basketbolistu spēles kondīcijai, tie būs precīzāki. Tomēr kaut kas jāgūst arī no groza apakšas. Spēles beigās, tiklīdz Dairis (Bertāns) sāka saasināt spēli ar gārāmgājieniem, tas uzreiz deva rezultātu," turpināja speciālists.

"Mūsu darbībās joprojām ir par daudz emociju. Jānomierinās un jācenšas darīt to, ko protam," uzsvēra Bagatskis. "Žēl, ka neizdosies vēlreiz uzspēlēt ar Lietuvas komandu, taču zaudējumi labi izgaismo lietas, pie kurām jāstrādā. Mēnesi pirms Eiropas čempionāta tas ir ļoti svarīgi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!