Igaunijas vīriešu basketbola izlase, kas būs Latvijas pretiniece Eiropas čempionāta finālturnīrā, trešdien pārbaudes turnīrā Zagrebā savā pirmajā spēlē spraigā cīņā ar 63:66 piekāpās mājiniecei Horvātijas valstsvienībai.

Pēdējā minūtē Sīms Sanders Vene izvirzīja vadībā Igauniju ar 63:62, igauņiem bija iespēja vēl palielināt pārsvaru, taču tā netika izmantota. Tikmēr mājiniece Horvātija savu iespēju garām nepalaida - Krunoslavs Simons iemeta tālmetienu, bet vēl pēc mirkļa Bojans Bogdanovičs realizēja vienu no diviem soda metieniem. Pēdējā sekundē izmisīgs Gregora Arbeta tālmetiens nebija precīzs, tādējādi Horvātija guva uzvaru ar trīs punktu pārsvaru.

Igaunijas rindās ar 19 punktiem rezultatīvākais bija Vene, bet Arbets guva 11 punktus. Horvātijas rindās izteikts uzbrukuma līderis bija Bogdanovičs, kurš guva 21 punktu un vienīgais savā komandā pārsniedza 10 gūto punktu robežu.

Citā mačā šajā turnīrā arī spraigā cīņā Bosnija un Hercegovina ar 80:79 pārspēja Izraēlu. Sekundi pirms pamatlaika beigām uzvaru nesošo punktu ar soda metienu guva savulaik Latvijā spēlējušais Alekss Renfro.

Ceturtdien šajā turnīrā Igaunija spēlēs pret Bosniju un Hercegovinu, bet Horvātija pret Izraēlu. Savukārt pēdējā dienā igauņi tiksies ar Izraēlu, bet Horvātija spēlēs pret Bosniju un Hercegovinu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!