Foto: DELFI.lt
Pirms Eiropas čempionāta spēles pret spēcīgo Francijas izlasi Latvijas basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis jokojot atzina, ka prasīs atļauju laukumā sūtīt sesto spēlētāju, informē Latvijas Basketbola savienība.

Atgādinām, ka "Eurobasket 2013" otrā posma turpinājumā Latvija piektdienas vakarā tiksies ar Francijas izlasi, kuras sastāvā ir viens no pasaules labākajiem saspēles vadītājiem Tonijs Pārkers.

Latvijas izlase iepriekšējā spēlē trešdien sagrāva Ukrainu, bet ceturtdien komandai bijis viegls treniņš, "lai atjaunotu spēkus un smaidi spēlētāju sejās kļūtu platāki".

"Ļoti skaļi vārdi, augsta individuālā meistarība. Uzbrukums kļuvis daudzveidīgāks, nekā bija pirms diviem gadiem. Diezgan mērķtiecīgi cenšas izmantot centra spēlētāju Aleksi Ažinkā. Tomēr joprojām milzīga nozīme ir Tonijam Pārkeram. Ja viņam spēle iet no rokas, visa komanda ir daudz bīstamāka," par piektdienas pretinieku saka Bagatskis.

Runājot par Pārkeru, Bagatskis jokojot izteicās, ka "apsveram iespēju izmantot savu lielo ietekmi FIBA un dabūt atļauju sūtīt laukumā sešus spēlētājus". "Ja runājam nopietni: ir viegli teikt, ka Pārkers jāaptur, taču visā pasaulē ir ļoti maz spēlētāju, kuriem tas ir pa spēkam. Protams, esam domājuši par dažādiem variantiem, arī eksperimentiem. Bet – vēl ir jautājums, vai ir vērts lauzt jau iestrādāto spēles stilu, cerībā atrast kaut ko labāku. Turklāt bez Pārkera frančiem ir vēl pieci NBA spēlētāji. Skatīsimies... Basketbols ir radošs process."

Bagatskis neslēpa, ka mačs būs skarbs pārbaudījums "garajiem", jo francūži ir atlētiski un fiziski spēcīgi. "Jābūt gataviem neļauties provokācijām, taču nevienā epizodē nedrīkst piekāpties bez kārtīgas cīņas. Pārkāpumu taktika nav pati sliktākā – labāk, lai pretinieki met sodus, nekā gūst punktus bez nopietnas pretestības. Ir padomā vairāki varianti, kā spēlēt, lai šos franču trumpjus padarīt mazāk efektīvus. Redzēs, kā kurš nostrādās," visus noslēpumus neatklāj Bagatskis.

Iepriekšējā spēlē francūžus izdevās apturēt Lietuvas izlasei, kas uzvarēja pretiniekus ar 74:62. Bagatskis atzina, ka taktiskajā ziņā kaut ko, iespējams, paņems no lietuviešiem. "Lietuviešiem izdevās nobremzēt Pārkeru un noturēt līdzsvaru cīņā pie groziem, turklāt īstajā brīdī trīs dažādi spēlētāji trāpīja trīspunktniekus. Laba recepte. Atliek tikai pārņemt un realizēt."

Tomēr kopumā Bagatskis spēlei īpašu statusu nepiešķir, piebilsto, ka tā "ir kārtējā spēle Eiropas čempionātā, ko turpinām izbaudīt".

"Franči gatavojas karot (domāti Aleksa Ažinkā un Florāna Pjetrusa izteikumi pēc zaudējuma lietuviešiem)? Lai uzaicina palīgā Žannu d'Arku un uz priekšu! Mēs gatavojamies kārtējai spēlei. Kas būs pretī? Franči? Tātad šoreiz – ar Francijas izlasi," allaž nosvērts noslēgumā ir Bagatskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!