Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Sanantinio "Spurs" un Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas debitants Dāvis Bertāns, kurš iepriekšējā nedēļā nosvinējis kāzas, Latvijas valstsvienības treniņiem pievienojies nedēļu ātrāk nekā iepriekš bija paredzēts, trešdien pirmo reizi dodoties laukumā kopā ar pārējiem komandas biedriem.

Kopā ar Dāvi Bertānu Latvijas izlasei pievienojies arī viens no Sanantonio "Spurs" treneriem.

Sākotnēji bija plānots, ka Sanantonio "Spurs" spēlētājs izlasei pievienosies augusta otrajā nedēļā, taču jau pirmdien, 31. jūlijā, viņš bija kopā ar komandu, treniņu vērojot no malas. Savukārt otrdien Dāvis Bertāns aizvadījis individuālu treniņu, kamēr pārējiem izlases kandidātiem bija fiziskās sagatavotības nodarbība.

Izlases treniņus ir pametis tās lielākā zvaigzne Kristaps Porziņģis, kurš līdz 7. augustam būs aizņemts iepriekš plānotajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) delegācijas vizītē Āfrikā.

Latvijas izlase pirms Eiropas čempionāta aizvadīs deviņas pārbaudes spēles. Pēc spēlēm Tamperē pret Somiju, 4.-5. augustā tiks aizvadīts pārbaudes turnīrs Klaipēdā, kur pusfinālā būs jātiekas ar Gruzijas valstsvienību. Otrā pārī spēkosies Lietuva un Polija.

Pirmo pārbaudes maču savā laukumā Latvijas izlase aizvadīs 11. augustā jeb nepilnu mēnesi pēc treniņnometnes sākuma, tiekoties ar Poliju. 18.-20. augustā pārbaudes turnīrs notiks Rīgā, piedaloties Latvijas, Lietuvas un Rumānijas komandām, kas aizvadīs viena apļa savstarpējas sacensības. Tas nozīmē, ka sagatavošanās cikla ietvaros Latvija ar lietuviešiem varētu tikties pat divas reizes.

Pārbaudes spēļu ciklu Latvija noslēgs 24. un 25. augustā, kad Rīgā tiks aizvadītas divas cīņas ar nu jau principiālo pretinieci Čehiju.

Eiropas čempionāts notiks no 31. augusta līdz 17. septembrim. Latvijas izlase apakšgrupu turnīru aizvadīs Stambulā, spēlējot D grupā kopā ar Riodežaneiro olimpisko spēļu sudraba medaļnieci Serbiju, mājinieci Turciju, Krieviju, Beļģiju un Lielbritāniju.

Vēl Eiropas meistarsacīkstēs A apakšgrupā spēlēs Somija, Islande, Francija, Grieķija, Polija un Slovēnija, B grupā spēkosies Izraēla, Lietuva, Itālija, Gruzija, Vācija un Ukraina, savukārt C grupā spēlēs Rumānija, Ungārija, Spānija, Čehija, Horvātija un Melnkalne.

No katras grupas izslēgšanas turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, un "play-off" cīņas no astotdaļfināla fāzes risināsies Stambulā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!