Foto: DELFI

Ar zaudējumu 2013.gada Eiropas čempionāta finālturnīru trešdien Slovēnijā iesāka Lietuvas basketbola izlase, kas Jeseņicē B grupā ar 56:63 piekāpās Serbijai.

Kā zināms, šajā grupā spēlē arī Latvija, kas pirmajā dienā ar 86:75 pieveica Bosniju un Hercegovinu. Vēl šajā grupā trešdien Melnkalne pēdējā minūtē izrāva uzvaru 81:80 pār Maķedoniju.

Lietuvas izlase spēlē pret serbiem tā arī ne reizi nebija vadībā un tikai reizi spēja panākt neizšķirtu. Pēc neveiksmīgā spēles sākuma (0:5) lietuvieši uz brīdi atguvās (5:7), taču pirmo ceturtdaļu noslēdza ar negaidītu lielu – sev nelabvēlīgu – starpību 10:20. Otrajā ceturtdaļā serbi ilgi turēja pārsvaru 10 punktu robežās, un tikai pirmā puslaika izskaņā Lietuva pietuvojās līdz 27:33.

$d_id=15; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/eurobasket2013/eb2013star.inc' ?>

Lietuvas basketbolisti teicami iesāka 2.puslaiku, pēc Renalda Seibuta un Manta Kalnieša trīspunktniekiem izlīdzinot rezultātu 33:33. Lietuvai bija iespēja arī izvirzīties vadībā, taču tā netika izmantota. Serbi šajā situācijā neapjuka, pat neņēma minūtes pārtraukumu, un veterāna Nenada Krstiča vadībā atjaunoja pārsvaru un to palielināja līdz 49:37.

Trešās ceturtdaļas sākumā Serbija panāca sev arī lielāko pārsvaru spēlē 56:41, bet tad "pamodās" Lietuvas snaiperi, pāris minūtēs pietuvojoties līdz 51:56. Kalnietis vēl pēc brīža saglabāja cerīgo 53:59, taču turpinājumā lietuvieši ar tālmetieniem gribēja ātri samazināt starpību, taču pūliņi bija nesekmīgi. Serbijas basketbolisti mierīgi spēlējot savā stilā, nesteidzoties, nosargāja pārsvaru un iesāka "Eurobasket 2013" ar uzvaru 63:56.

Serbijas rindās Krstičs guva 20 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, izprovocēja sešas pretinieku piezīmes, kā arī nepieļāva nevienu kļūdu un nenopelnīja nevienu piezīmi. Vēl uzvarētājiem 14 punktus guva Nemanja Nedovičs, bet 13 punktus – Nemanja Bjelica. Lietuviešiem 17 punktus guva Kalnietis, bet 12 punktus – Darjušs Lavrinovičs.

"Eurobasket 2013" turpinājumā ceturtdien B grupā Latvija tiksies ar Melnkalni, Serbija – ar Bosniju un Hercegovinu, bet Lietuva ar Maķedoniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!