Foto: DELFI
Pirms dažādām fiziskām slodzēm ļoti svarīgi ir sagatavot tam savu ķermeni, tāpēc "Defi Fitness" piedāvā video pamācību ar iesildīšanās vingrinājumiem.

"Iesildīšanās vingrinājumus ir svarīgi veikt pirms jebkādas fiziskās aktivitātes, gan pirms skriešanas, gan pirms vingrošanas. Trenējoties bez trenera iesildīšanās bieži aizmirstās, tomēr vajadzētu sagatavot ķermeni darbam," skaidroja DCH Studijas treneris Kaspars Ozoliņš. "Iesildoties jāatceras, ka izkustināt tās ķermeņa daļas, kas tiks nodarbinātas treniņa laikā. Piemēram, trenējot kājas, iesildoties jāliek uzsvars uz kājām, tomēr arī augšdaļu arī nedrīkst aizmirst, jo visam ķermenim jābūt gatavam."

Zemāk skatāmajā video Kaspars Ozoliņš piedāvā iesildīšanās vingrinājumu kompleksu, sākot ar kakla vingrinājumiem, turpinot plecu un muguras muskuļu iesildīšanu un noslēdzot ar kājām. "Vingrinājumus vajag sākt ar mazām amplitūdām, jo ķermenis vēl ir auksts, un katru vingrinājumu vajag izpildīt vismaz 30 sekundes, kuru laikā temps un amplitūda var palielinās. Noteikti nevajag pieļaut asas kustības, pildīt vingrinājumus lēni un plūstoši, kā arī piedomāt par elpošanas ritmu, lai tas saskanētu ar kustībām."

Video tapis sadarbībā ar:
DCH Studija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!