Foto: Publicitātes foto

Latvijas Futbola federācijas (LFF) īpaši izveidotā konkursa žūrija apstiprinājusi pašreizējā Latvijas Universitātes (LU) stadiona, kas atrodas Krišjāņa Barona ielā, izbūves projektu, portālu "Delfi" informēja LFF.

Izvērtējot konkursā iesniegtos arhitektu biroju priekšlikumu projektus pašreizējā LU stadiona rekonstrukcijai, LFF īpaši izveidotā konkursa žūrija, kuras sastāvā bija LFF un Rīgas būvvaldes pārstāvji, nolēma dalītu pirmo un otro vietu piešķirt SIA "Nams" un SIA "Arhis", trešo "REMM" un ceturto "Vizuālās modelēšanas studija" piedāvātajam projektam. Projekta darba uzdevums bija mūsdienīga sporta centra sportistu un apmeklētāju vajadzībām radīšana, kas atbilst arī UEFA III kategorijas stadiona prasībām.

Atbilstoši LFF metu konkursa nolikumam, Latvijas Futbola federācijai ir tiesības slēgt līgumu ar pirmo trīs vietu ieguvējiem. Izvērtējot pirmo trīs vietu ieguvēju metu priekšlikumus, LFF kopā ar FIFA nolīgto izpētes kompāniju "SPORT+MARKT AG", kura veica stadiona realizācijas iespējamību, pamatojumu un sabiedrības aptauju, par ekonomiski izdevīgāko un vieglāk realizējamo izvēlējās SIA "REMM" piedāvāto stadiona izbūves risinājumu.

Saskaņā ar Rīgas domes lēmumu pirms projektēšanas darbu uzsākšanas LFF izvēlētā būvniecības iecere bija jāsaskaņo divās Rīgas domes komitejās. Attiecīgi LFF piedāvātais apbūves priekšlikums šī gada 8.novembrī tika atbalstīts Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejā, savukārt 12.novembrī - Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejā. Tas nozīmē, ka Latvijas Futbola federācija var uzsākt pašreizējā "LU" stadiona rekonstrukcijas projektēšanas darbus.

Jaunā stadiona izvēlētais izbūves risinājums tiks detalizēti izskatīts arī 27.novembrī paredzētajā LFF Valdes sēdē, pēc kā sekos tālāki paziņojumi par projekta publisko prezentēšanu, būvniecības darbu uzsākšanas laiku un termiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!