Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas futbola izlases un Krievijas kluba Maskavas CSKA pussargs Aleksandrs Cauņa kādreiz gribētu sevi pierādīt kādā Anglijas komandā, intervijā interneta mājaslapai „dailymail.co.uk” atzina pats futbolists.

Cauņa 2008.gadā tika uzaicināts uz Anglijas premjerlīgas čempionāta komandas LondonasChelsea” treniņiem, bet vēlāk neveiksmīgi mēģināja iekļūt citos čempionāta klubos – „Sunderland” un Blekbērnas „Rovers”. Tomēr 2009.gada sākumā viņš uz pusgadu tika izīrēts valsts otrās spēcīgākās līgas – „Championship” - klubam „Watford”, kuras rindās aizvadīja piecas spēles.

„Kad es ierados „Watford” komandā, nesen biju pārcietis operāciju,” savu nenostiprināšanos Anglijā skaidroja Cauņa. „Mēnesi varēju trenēties tikai uz velotrenažiera. Vēlāk jau atsāku treniņus un spēlēju rezerves komandā, tomēr tad bija cita problēma. Beigās es varēju spēlēt, bet, iespējams, man vajadzēja vairāk laika.”

Latvijas futbolists nenoliedz, ka kādreiz atkal gribētu spēlēt Anglijā.

„Varbūt Anglijas futbols prasa lielāku fizisko izturību, bet tas ir normāli,” viņš turpināja. „Ja paskatās uz Mančestras „City”, tad viņi cenšas spēlēt kā „Barcelona” - piespēles, piespēles un vēlreiz piespēles. Nevar teikt, ka Anglijā valda tikai tālās piespēles un divcīņas.”

Taču šobrīd Cauņa spēlē CSKA komandas sastāvā un viņu tur pilnīgi viss apmierina: „Mums ir viens no labākajiem treneriem Krievijā, kā arī mums ir vairāki treneri no Spānijas. Treniņu iespējas CSKA komandai ir lieliskas – zāle, futbola laukumi un ēdiens – viss, kas jauniem spēlētājiem nepieciešams.”

Trešdien Cauņas pārstāvētā CSKA komanda izbraukumā UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēlē spēkosies ar Madrides „Real”, bet futbolists atzīst, ka Maskavas komandas ar „Real” gribēja spēkoties tikai finālā.

"Jā, ar „Real” vēlējāmies spēlēt turnīra finālā. Mums astotdaļfinālā varēja ielozēt „Benfica” vai APOEL komandas, jo tā būtu bijis labāk, bet ar „Real” vai „Barcelona” spēkoties vēlāk,” atklāja sportists.

Savukārt, runājot par valstsvienību, Cauņa uzsvēra, ka viņam nešķiet jocīgi, ka Latvijas izlasē viņš ir līderis, bet klubā lomu spēlētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!