Foto: Reuters/Scanpix
Punktus jau pirmajā jaunās Anglijas futbola premjerlīgas sezonas spēlē sestdien zaudēja pašreizējā čempione Londonas "Chelsea", kas savā laukumā cīnījās 2:2 (2:1) ar Svonsī "City" vienību.

"Chelsea" vārtus guva pēc brazīliešu pussarga Oskara soda sitiena un Frederiko Fernandesa bumbas raidījuma savos vārtos. Savukārt Svonsī komandas rindās izcēlās Ganas zvaigzne Andrē Ajevs un Francijas futbolists Bafetimbi Gomiss.

Spēles liktenis izšķīrās 55.minūtē, kad pēc pārkāpuma soda laukumā noraidīts tika "Chelsea" vārtsargs Tibo Kurtuā no Beļģijas, bet sekojošo 11 metru soda sitienu realizēja Gomiss pret kuru arī bija izpildīts pārkāpums.

Kā zināms, jaunās premjerlīgas sezonas pirmajā spēlē sestdien Mančestras "United" ar rezultātu 1:0 (1:0) uzveica Totenhemas "Hotspur" vienību.
Vienīgie vārti tika gūti 22.minūtē, kad Anglijas izlases aizsargs Kails Volkers centās nepieļaut uzņemt bumbu Veinam Rūnijam un netīšām ieraidīja to savos vārtos.

Šajā mačā "United" rindās debitēja Serhio Romero, Mateo Darmjans, Morgans Šneiderlēns un Memfiss Depajs, bet otrajā puslaikā laukumā izgāja arī Bastians Šveinšteigers, kļūstot par vēsturē pirmo vācu futbolistu Mančestras rindās.

Vēl citos mačos sestdien Birmingemas "Aston Villa" izbraukumā ar 1:0 (0:0) uzveica debitanti "Bournemouth", Liverpūles "Everton" cīnījās 2:2 (0:1) ar "Watford" komandu, Lesteras "City" ar 4:2 (3:0) pārspēja "Sunderland", bet Londonas "Crystal Palace" izbraukumā ar 3:1 (1:0) uzveica Noridžas "City".
Premjerlīgas pirmā kārta turpināsies arī svētdien un pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!