Foto: Reuters/Scanpix

Pēdējos mēnešos bieži pieminētais uzbrūkošais pussargs Rahīms Stērlings otrdien oficiāli pievienojies Anglijas futbola klubam Mančestras "City", savukārt pazīstamais Nīderlandes futbola izlases uzbrucējs Robins van Pērsijs otrdienas vakarā oficiāli parakstīja līgumu ar Turcijas klubu Stambulas "Fenerbahce".

Pašlaik 20 gadus vecais futbolists no cita angļu kluba "Liverpool" uz "City" pārcēlies par 44 miljoniem mārciņu (62 miljoniem eiro), bet šī summa ar laiku var pieaugt vēl par pieciem miljoniem mārciņu (septiņiem miljoniem eiro).

Līdz ar to Stērlings kļuvis par visu laiku dārgāko angļu futbolistu, kamēr Lielbritānijas mērogā viņš atpaliek vien no Velsas superzvaigznes Gereta Beila. Pie viena noslēgtais darījums ir arī "City" kluba transfēru rekords.

Stērlings ar Mančestras klubu parakstījis līgumu uz pieciem gadiem, bet tiek lēsts, ka nedēļā viņš saņems 200 000 mārciņu (283 000 eiro).

"Stērlings ir gados jauns futbolists ar satriecošām prasmēm, tāpēc esmu pārliecināts, ka kluba fani būs sajūsmā par viņa pievienošanos," paudis 'City" galvenais treneris čīlietis Manuels Pelegrīni.

Talantīgais futbolists jau ilgu laiku neslēpa, ka vēlas pamest "Liverpool" komandu, ar ko viņam bija līgums līdz 2017.gadam. Stērlings vairākkārt noraidīja kluba piedāvāto kontrakta pagarinājumu, tāpēc citi klubi sāka iesaistīties cīņā par spēlētāju.

Aizvadītajā sezonā Stērlings kopā visos turnīros "Liverpool" rindās 47 mačos guva 11 vārtus, tādējādi tiekot atzīts par kluba labāko jauno spēlētāju.

Stērlings savu karjeru sāka Londonas kluba "Queens Park Rangers" sistēmā, bet 2010.gadā pievienojās "Liverpool" organizācijai.

Stērlings pērn Anglijas izlases sastāvā debitēja Pasaules kausa izcīņā.

Savukārt 31 gadu vecais Van Pērsijs parakstījis līgumu uz trim sezonām.

Oficiālo līguma parakstīšanu vienības stadionā otrdien apmeklēja vairāk nekā 10 000 "Fenerbahce" komandas līdzjutēji.

"Tagad esmu daļa no "Fenerbahce" ģimenes. Esmu laimīgs redzēt tik daudz fanu," pēc līguma parakstīšanas izteicās van Pērsijs. "Apsolu darīt visu, kas ir manos spēkos, lai "Fenerbahce" iegūtu tik daudz titulu, cik vien iespējams."

Par van Pērsija pievienošanos Stambulas klubam tika runāts jau ilgu laiku, bet pēdējos trīs gadus Nīderlandes uzbrucējs pavadīja titulētajā Anglijas klubā Mančestras "United".

Van Pērsijs Anglijā spēlēja kopš 2004.gada, kad uz astoņiem gadiem pievienojās Londonas "Arsenal". Pēdējos trīs gadus nīderlandietis pavadīja "United" rindās.

Ar "Arsenal" van Pērsijs izcīnīja Līgas kausu un Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausu. Savukārt ar "United" viņš aizpērn triumfēja premjerlīgā un izcīnīja Līgas kausu.

Divus gadus pirms pievienošanās "Arsenal" uzbrucējs Nīderlandes komandas "Feyenoord" sastāvā triumfēja UEFA kausa izcīņā, kas ir tagadējā UEFA Eiropas līga.

Tikmēr Nīderlandes izlases sastāvā van Pērsijs aizvadījis 98 cīņas, kuru laikā guvis 49 vārtus, būdams visu laiku rezultatīvākais spēlētājs valstsvienībā.

Iepriekš "Fenerbahce" papildināja sastāvu ar vēl vienu bijušo Mančestras kluba futbolistu - portugāļu pussargu Nani.

"Fenerbahce" Turcijas čempionātu noslēdza otrajā vietā ar 34 spēlēs izcīnītiem 74 punktiem, par trim punktiem atpaliekot no čempiones Stambulas "Galatasaray". Tiesa, komanda tik un tā varēs piedalīties UEFA Čempionu līgā, sākot to no kvalifikācijas turnīra trešās kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!