Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Futbola savienība (KFS) un Krievijas futbola izlases galvenais treneris Fabio Kapello oficiāli panākuši vienošanos par darba attiecību izbeigšanu, otrdien paziņoja KFS.

"KFS pateicas Fabio Kapello par paveikto darbu Krievijas futbola izlases galvenā trenera amatā un vēl viņam veiksmi profesionālās karjeras turpinājumā. Savukārt Fabio Kapello pateicas KFS par atbalstu un palīdzību, ko viņš izjuta sava darba laikā. Viņš pateicas futbolistiem par kopīgo darbu un līdzjutējiem par sniegto atbalstu izlasei," teikts KFS paziņojumā.

Neapmierinātība ar Kapello darbu Krievijas futbola sabiedrībā bija jau vairākus mēnešus, tomēr RFS nespēja atbrīvot itāli no amata. Pats treneris bija ar mieru atstāt amatu, ja saņems līgumā noteikto 21,4 miljonu eiro lielu atkāpšanās naudu. Vēl pirms mēneša RFS teica, ka Kapello pagaidām paliek amatā, jo tādu summu nevar atļauties izmaksāt kompensācijā, bet tagad abas puses vienojušās par līguma laušanu. Tiesa, publiski netiek ziņots līguma laušanas nosacījumi.

Kapello par Krievijas izlases galveno treneri kļuva 2012. gada vasarā, bet pagājušajā gadā noslēdza jaunu līgumu ar KFS līdz 2018. gada Pasaules kausa finālturnīram, kas notiks Krievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!