Cīrihē saistībā ar apjomīgo korupcijas izmeklēšanu, ko aizvada Šveices un ASV varas iestādes, arestētas vairākas FIFA amatpersonas, ieskaitot divus FIFA viceprezidentus, ziņo "Sky News".

Situācijai tuvu stāvošas personas "Sky News" atklāja, ka šoreiz aizturētas ir gan esošie, gan bijušie FIFA izpildkomitejas locekļi. Vismaz divi no viņiem aizturēti elitārajā "Baur Au Lac" viensīcā, kur šā gada pavasarī tika veikti pirmie aresti.

Starp arestētajiem ir Dienvidamerikas Futbola savienības (CONMEBOL) prezidents Huans Anhels Naputs, bet "New York Times" ziņo arī par Ziemeļ- un Centrālamerikas Futbola savienības (CONCACAF) prezidenta Alfredo Avita aizturēšanu. Abi ir pašreizējie FIFA viceprezidenti.

FIFA amatpersonas bija ieradušās Cīrihē uz kārtējo izpildkomitejas sēdi, kam bija jāsākas 3. decembrī pl. 9 pēc vietējā laikā.

"FIFA ir informēta par darbībām, ko šodien veikusi ASV Tieslietu ministrija. FIFA turpinās sadarboties ar ASV izmeklēšanu kā to pieprasa Šveices likumdošana, kā arī ar Šveices ģenerālprokuratūru," teikts FIFA paziņojumā. Komentāri par 3. decembrī veiktajiem arestiem gan netiek sniegti.

Kopumā ASV varas iestādes izvirzījušas apsūdzības 16 esošajām un bijušajām FIFA amatpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!