Foto: Reuters/Scanpix

FIFA Ētikas komisija piespriedusi mūža diskvalifikāciju uz jebkādām ar futbolu saistītām aktivitātēm, starptautiskām vai vietējām, bijušajam FIFA izpildkomitejas loceklim un Ziemeļu un Centrālamerikas un Karību jūras Futbola asociācijas (CONCACAF) ģenerālsekretāram Čakam Bleizeram, vēsta FIFA mājas lapa.

Lēmums par Bleizera sodīšanu pieņemts, balstoties uz Ētikas komisijas veikto CONCACAF ziņojuma izmeklēšanu un jaunāko informāciju no ASV federālās prokuratūras.

Izmeklēšanās atklājies, ka Čaks Bleizers ilgstoši izmantojis savus ietekmīgos amatus FIFA un CONCACAF noziedzīgu darījumu veikšanai - kukuļņemšanai, kukuļdošanai un naudas atmazgāšanas shēmu realizēšanā, teikts paziņojumā. Viņš atzīts par vainīgu vairāku FIFA Ētikas kodeksa punktu pārkāpšanā.

2013. gada maijā FIFA Ētikas komisija nolēma uz laiku pārtraukt izmeklēšanu saistībā ar Bleizeru, kad no viņa bija saņemts rakstisks apstiprinājums, ka līdz gada beigām Bleizers nepiedalīsies nekādās ar futbolu saistītās aktivitātēs, un arī ņemto vērā viņa veselības stāvokli.

2014. gadā, kad FIFA Ētikas komisijas izmeklēšanas nodaļas vadībā stājās neatkarīgais priekšsēdētājs Kornels Borbelijs, iepriekšējais lēmums tika anulēts un izmeklēšana tika atsākta.

Bleizera diskvalifikācija stājas spēkā ar 2015. gada 9. jūliju.

Kā zināms, ASV un Šveices varas iestādes ir aizsākušas apjomīgu izmeklēšanu par likumpārkāpumiem FIFA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!