Foto: AP/Scanpix

Igaunijas futbola izlase sestdien 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā izbraukumā negaidīti cīnījās neizšķirti 0:0 (0:0) ar Sanmarīno valstsvienību.

Šī ir pirmā reize Sanmarīno valstsvienības pastāvēšanas vēsturē, kad tā nav zaudējusi Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā. Iepriekš visos turnīros kopumā šī izlase bija zaudējusi 61 spēli pēc kārtas.

Lai gan Igauniju varēja uzskatīt par šīs cīņas favorīti, laukumā tas pārāk neizpaudās, jo Sanmarīno pa pretinieku vārtiem izdarīja tikai vienu sitienu mazāk - seši pret septiņiem.

Sanmarīno FIFA rangā šobrīd ieņem vien 208.vietu, kamēr Igaunija ir dalītā 88.pozīcijā.

Savukārt citā E apakšgrupas mačā pie uzvaras tikusi Anglija, kas savā laukumā ar 3:1 (0:0) pārspēja Slovēniju.

Šī Anglijas izlases kapteinim Veinam Rūnijam bija 100.spēle valstsvienības rindās, turklāt jubileju viņš atzīmēja ar vārtu guvumu, kad 59.minūtē realizēja 11 metru soda sitienu. Tiesa, neilgi pirms tam Anglijas komandas pussargs Džordans Hendersons bija pamanījies bumbu raidīt savos vārtos.

Cīņas turpinājumā Anglijai uzvaru nodrošināja divi Denija Velbeka vārti.

Sestdienas turpinājumā E apakšgrupā savstarpēju maču aizvadīs arī Šveice un Lietuva.

E apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar četrās spēlēs izcīnītiem maksimāli iespējamajiem 12 punktiem ir Anglija, bet pa sešiem punktiem iekrājušas Slovēnija un Lietuva, kam gan mačs rezervē. Igaunija ar četriem punktiem ir ceturtā, bet tālāk ar trim punktiem seko Šveice, kamēr Sanmarīno rēķinā ir viens punkts.

G apakšgrupā pie pirmās uzvaras izdevies tikt Lihtenšteinai, kas pastarīšu duelī izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Moldovu. Vienīgos vārtus šajā cīņā guva izlases kapteinis Francs Brugmeiers.

Tikmēr Austrija ar 1:0 (0:0) savā laukumā pārspēja Krieviju, vienīgos vārtus gūstot uzbrucējam Rubinam Okotjem.

Sestdien G apakšgrupas ietvaros savstarpējo spēkošanos aizvadīs arī Melnkalne un Zviedrija.

Šīs grupas kopvērtējumā līdere ar desmit punktiem četrās spēlēs ir Austrija, bet pa pieciem punktiem iekrājušas Krievija un Zviedrija, kam gan mačs rezervē. Savukārt pa četriem punktiem izcīnījušas Melnkalne un Lihtenšteina, bet vien punkts ir Moldovas rēķinā.

C apakšgrupas ietvaros sestdien pie panākuma tikusi Ukraina, kas izbraukumā ar 3:0 (1:0) pārspēja Luksemburgu.

Uzvarētāju labā visus trīs vārtus guva Andrijs Jarmolenko.

C apakšgrupas ietvaros sestdien savā starpā vēl spēkosies Spānija un Baltkrievija, kā arī Maķedonija un Slovākija.

C apakšgrupas kopvērtējumā pa deviņiem punktiem iekrājušas Slovākija un Ukraina, kas gan aizvadījusi jau četras spēles. Tikmēr seši punkti trīs cīņās ir Spānijai, bet trīs punktus ieguvusi Maķedonija. Savukārt pa vienam punktam ieguvušas Baltkrievija un Luksemburga.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!