Foto: PantherMedia/Scanpix

Starptautiskā Profesionālo futbolistu federācija (FIFPro) brīdinājusi spēlētājus neparakstīt līgumus ar Serbijas klubiem, lai izvairītos no finansiālām nedienām.

FIFPro un Serbijas Futbolistu asociācija (SPFN) atklājusi, ka astoņiem no 16 valsts augstākās līgas klubiem ir bloķēti banku konti, līdz ar to šīs vienības treneriem un spēlētājiem nevar izmaksāt algas.

FIFPro ar šādu paziņojumu nākusi klajā, lai pasargātu spēlētājus, turklāt Serbijā futbolistu algas esot aizkavējušās jau par vairākiem mēnešiem. Tāpat tiek vēstīts, ka viens no šīs valsts klubiem atklāti nerespektē spēlētāju tiesības un ļauj tā faniem viņus iebiedēt.

Informācija liecina, ka tas ir pirmās divīzijas klubs Kragujevacas "Radnički", kura vadība ļāvusi līdzjutējiem doties ģērbtuvēs un pārmācīt futbolistus, jo viņi neizmaksāto algu dēļ atteikušies doties laukumā. Vairāki spēlētāji esot centušies atturēt plaša kautiņa izraisīšanos, kad viens no pieredzējušākajiem vienības futbolistiem Vuks Sotirovičs, cenšoties aizstāvēt gados jaunākos komandas biedrus, saņēmis sitienu pa seju.

"Nebūsim pārsteigti, ja kāds no klubiem tuvākajā nākotnē bankrotēs. Pašreizējā situācija ir tiešām satraucoša," izteicās SPFN prezidents Mirko Poledica. "Līdz ar to vēlamies brīdināt citas valstis, kā arī rekomendējam ārzemju futbolistiem nedoties uz Serbiju."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!