Foto: Reuters/Scanpix

Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Gīss Hidinks pēc uzvaras pār Latviju 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā atturējies sniegt komentārus par savu nākotni pie šīs valstsvienības stūres.

Kā ziņots, Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā svētdien izbraukumā ar rezultātu 0:6 pārliecinoši atzina spēcīgās Nīderlandes valstsvienības pārspēku. Pirms cīņas Hidinks izteicās, ka ir gatavs atkāpties no Nīderlandes izlases galvenā trenera amata, ja viņa vadītā komanda šajā duelī piedzīvos zaudējumu.

"Negribu pieturēties pie sava ultimāta. Tas nav tik svarīgi. Pats būtiskākais, ka demonstrējām labu sniegumu atbildīgā mačā. Duelī pret Latviju demonstrējām cīņasgribu, kas ir iedvesmojoši," sacīja Hidinks. "Nedomāju, ka Nīderlandes izlases futbolisti spēlēja tik labi, lai pasargātu manu krēslu. Mums jebkurā gadījumā nav nekādu problēmu ar motivāciju. Būtu dīvaini, ja futbolistus nāktos motivēt, lai viņi spēlētu par savu valsti."

Nīderlandes izlases nākamais mačs Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā iecerēts vien nākamā gada marta beigās pret Turciju, taču Hidinka nākotnē vēl joprojām nav skaidra.

"Šobrīd nevēlos spekulēt. Tuvāko dienu laikā veikšu pēdējo maču analīzi, nevis domāšu par savu nākotni," pauda Hidinks.

Kopš brīža, kad Hidinks Nīderlandes izlases galvenā trenera amatā šovasar nomainīja Luiju van Gālu, šī valstsvienība zaudējusi četrās no pēdējām sešām cīņām.

A apakšgrupas kopvērtējumā pēc četrām kārtām Čehija ir līdere ar maksimāli iespējamajiem 12 punktiem, bet ar deviņiem punktiem seko Islande. Seši punkti ir Nīderlandes kontā, Turcija tikusi pie četriem punktiem, Latvija ar diviem punktiem ieņem piekto vietu, bet tabulu ar vienu punktu noslēdz Kazahstāna.

Pēc divu apļu grupu turnīra finālsacensībās iekļūs katras grupas divas labākās komandas un labākā no trešajā vietā palikušajām izlasēm. Pārējās astoņas trešo vietu ieguvējas spēkosies "play-off" pāros par četrām atlikušajām ceļazīmēm.

Eiropas čempionāta finālturnīrs 2016.gadā Francijā būs pirmais, kurā līdzšinējo 16 komandu vietā startēs 24 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!