Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ilggadējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Guntis Indriksons nav mainījis pagājušajā gadā pausto nostāju atkārtoti kandidēt uz federācijas prezidenta amatu, jo uzskata, ka "viņam nav citas izvēles".

LFF prezidenta, ģenerālsekretāra un valdes vēlēšanas šogad paredzēts aizvadīt līdz 1.aprīlim, kas ir datums, kad pagājušajā gadā notika LFF biedru kopsapulce, taču līdz tam 27.janvārī notiks LFF biedru ārkārtas kopsapulce, kurā plānots veikt ievērojamas izmaiņas federācijas statūtos un struktūrvienībās.

Pagājušā gada LFF biedru kopsapulcē Indriksons pauda nostāju atkārtoti kandidēt uz ieņemamo amatu. Ievēlēšanas termiņš ir četri gadi.

"Šajā jautājumā mana nostāja nav mainījusies. Man vienkārši nav citas izvēles, jo iesāktais ir jāpabeidz," izteicās Indriksons. "Visupirms tas attiecas uz jauna stadiona būvniecību nacionālās izlases vajadzībām, jo "Skonto" stadions, kurā izlase spēlē pašlaik, neatbilst nekādām prasībām. Man šajā jautājumā ir bijušas tikšanās ar Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) pārstāvjiem. Šis projekts jārealizē divu līdz trīs gadu laikā. Tāpat jāturpina iesāktais darbs pie jaunu futbola laukuma celtniecības, kur trenēties un augt jaunajai paaudzei."

Vaicāts par janvāra beigās paredzēto LFF biedru ārkārtas kopsapulci un tajā plānotajām izmaiņām, Indriksons uzsvēra, ka pārmaiņas būs kardinālas.

"Pārmaiņas skars ne tikai LFF biedru statusu federācijas darbā, bet arī jaunatnes futbola sagatavošanas sistēmu, kur vēlamies ieviest jaunus darba un attieksmes principus. Izmaiņas būs kardinālas, it īpaši to attiecinot uz LFF statūtiem, taču tas viss ir paredzēts tikai ar mērķi darīt labu un pozitīvi sekmēt futbola attīstību," izteicās Indriksons.

"Katram LFF biedram un atbildīgajai personai tiks konkretizēts atbildīgās jomas lauks, par kuru viņš nesīs atbildību un atskaitīsies. Šāds princips sen jau ir UEFA un FIFA, kur katrs atbild par savu jomu, nevis visi strādā vienā lielā kaudzē," piebilda Indriksons. "Tādējādi visi redzēsim, kā katrs veic sev uzticēto darbu. Uzskatu, ka LFF ir demokrātiskākā Latvijas sporta federācija, un gaidāmā biedru kopsapulce tam būs tikai apstiprinājums."

"Līdz ar šiem pasākumiem LFF kļūs vienotāka un stiprināta," uzskata Indriksons, kurš LFF prezidenta amatā strādā jau kopš 1996.gada.

Izmaiņas LFF statūtos federācijas biedri 27.janvārī atbalstīs, veicot balsojumu.

Jaunie statūti skars arī pašu Indriksonu, jo LFF prezidents vairs nevarēs arī paralēli darboties komandā, bet viņš joprojām ir viena no valsts spēcīgākajiem klubiem - "Skonto" - prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!