Foto: F64
Latvijas futbola komanda "Jelgava" gaidījusi, ka UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra pirmās kārtas atbildes spēle pret Islandes vicečempioniem Koubavogiras "Breidablik", būs nervoza, pēc cīņas atzina vienības galvenais treneris Sauļus Širmelis.

Jau ziņots, ka "Jelgava" mača beigu daļā atspēlēja vienu vārtu deficītu un ar "Breidablik" cīnījās neizšķirti 2:2 (1:2), iekļūstot UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, kur tiksies ar Slovākijas vicečempioni Bratislavas "Slovan". Abu komandu pirmajā spēlē Islandē ar 3:2 uzvarēja Latvijas vienība, līdz ar to divu spēļu summā "Jelgava" guva panākumu ar 5:4.

"Spēle bija nervoza, ko, protams, gaidījām. Viesos viņi mūs nenovērtēja, tāpēc bija skaidrs, ka šeit spēlēs citādāk. Labi, ka otrajā puslaikā jau viņi nervozēja un spēja izveidot tikai vienu pusmomentu, bet pirmajā varēja sanākt citādāk," sacīja Širmelis.

"Jelgavas" galvenais treneris atzina, ka pretinieku komanda bijusi spēcīga, tomēr nākamajā kārtā iekļuvuši stiprākie. "Viņiem komanda ir tehniskāka, spēkos līdzvērtīgāka, tomēr, kā redzams, tālāk dodamies mēs, tātad mēs šajos divos mačos bijām stiprāki."

"Jelgava" pirms Eirokausiem sastāvu papildināja ar ilgstoši Latvijā dzīvojošo lietuvieti Mindaugu Grigaraviču, kurš pirmajā mačā pret "Breidablik" guva vārtus un asistēja divos komandas biedru vārtu guvumos, un arī atbildes spēlē bija viens no aktīvākajiem Latvijas kluba rindās.

"Var spēlēt vēl labāk, bet fiziski, atnākot no citas komandas, viņš izskatās labāk par mūsējiem," par Grigaraviču izteicās Širmelis.

"Fiziskajā ziņā šajā vienā nedēļā neko nevar izmainīt. Svētdien vēl svarīga spēle, tajā atpūtīsies Artis Lazdiņš, kurš diskvalificēts, par citiem vēl domāsim, bet visdrīzāk lielu pārmaiņu nebūs," piebilda "Jelgavas" galvenais treneris, kura vadītajai komandai svētdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas mačā jātiekas ar "Metta"/Latvijas Universitāti.

UEFA Eiropas līgas otrajā kārtā "Jelgava" spēkosies ar Slovākijas vienību Bratislavas "Slovan", kurai otrajā kārtā izdevies izdevies iekļūt bez atbildes spēles. "Slovan" pirmajā mačā cīnījās neizšķirti 0:0 pret Albānijas komandu Tirānas "Partizani", taču šī vienība pārcelta uz UEFA Čempionu līgu, jo par spēļu sarunāšanu no Čempionu līgas tika diskvalificēta Albānijas čempionvienība Korčas "Skenderbeu".

"Par "Slovan" domāšu vien pēc "Mettas" spēles. Viņiem arī savas problēmas, jo nav spēļu prakses, tāpēc, ka čempionāts vēl nav sācies, kā arī vasarā mainījušies daudzi spēlētāji. Vienmēr ir jāsapņo, kāpēc gan, lai mēs nevarētu cienīgi cīnīties - svarīgi noturēties pirmajā mačā izbraukumā," norādīja Širmelis.

"Slovan" aizvadītajā sezonā kļuva par savas valsts vicečempioniem, kā arī zaudēja Slovākijas kausa izcīņas finālā. Komanda septiņus gadus pēc kārtas ir spēlējusi Eirokausos, pērn Eiropas līgā aizkļūstot līdz trešajai kvalifikācijas kārtai, bet 2014./2015.gada sezonā iekļūstot Eiropas līgas grupu turnīrā, pirms tam aizcīnoties līdz izšķirošajai kvalifikācijas kārtai Čempionu līgā.

Jau ziņots, ka maija vidū no "Jelgavas" galvenā trenera amata pēc neveiksmīgā sezonas sākuma atkāpās bijušais Latvijas izlases pussargs Vitālijs Astafjevs. Pēc tam pāris spēlēs komandu vadīja Dāvis Caune, bet jūnija sākumā pie darba ķērās Širmelis.

Viņam šī ir otrā darba pieredze Latvijā - 2003. gada vasarā Širmelis stājās pie "Ventspils" stūres, dažus mēnešus pēc tam aizvedot kurzemniekus līdz viņu pirmajam Latvijas kausa titulam. Tāpat viņš karjeras laikā vadījis komandas Lietuvā, Slovākijā, Somijā un Kazahstānā.

Tikmēr "Jelgava" savā jaunāko laiku vēsturē Eirokausos spēlē ceturto reizi un pērn pirmoreiz pārvarēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmo kārtu, kad pārspēja finansiāli krietni turīgāko bulgāru vienību Lovečas "Litex", bet otrajā kārtā zaudēja Maķedonijas komandai "Rabotnički".

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā Jūrmalas "Spartaks" ceturtdien mājās ar 0:2 (0:1) atbildes mačā zaudēja Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo", divu spēļu summā pretinieku pārākumu atzīstot ar 1:4.

Tikmēr ceturtdien plkst.21 "Ventspils" izbraukumā uzsāks atbildes maču pret Fēru salu komandu Leirvīkas "Vikingur Gota". Pirmais mačs noslēdzās ar 2:0 kurzemnieku labā.

Lai sasniegtu UEFA Eiropas līgas grupu turnīru jāpārvar ne tikai trīs kvalifikācijas kārtas, bet arī vēlāk sekojošā "play-off" kārta.

Virslīgas kopvērtējumā "Spartakam" ir 28 punkti, bet par četriem punktiem atpaliek "Ventspils". Tikmēr 23 punkti ir "Liepājai", kamēr pirmajam trijniekam ar 16 punktiem seko "Jelgava" un "Riga". Vēl pa 13 punktiem ir "Metta"/LU un RFS vienībām, bet turnīra tabulu ar četriem punktiem noslēdz "Daugavpils".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!