Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas virslīgas futbola klubs "Jūrmala" atklātā vēstulē paudis sašutumu par masu medijos izplatīto informāciju saistībā ar nedēļas nogalē aizvadīto spēli pret "Jelgava", kas tagad nokļuvusi uzmanības centrā.

Šajā mačā jelgavnieki uzvarēja ar 3:1, taču jūrmalnieki, nonākuši zaudētājos, otrajā puslaikā neizdarīja nevienu sitienu pa vārtiem un, pēc aculiecinieku teiktā, izskatījušies neparasti bezspēcīgi.

Lielāko sašutumu "Jūrmala" paudusi par interneta portālā "Sportacentrs" publicēto Agra Suveizdas rakstu saistībā ar šo spēli. Rakstā citēts arī Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis, kurš apliecinājis, ka LFF šo maču pētīs rūpīgāk. Savukārt Jūrmalas domes Sporta nodaļas vadītāja Indra Brinkmane atklājusi, ka pilsētas vadība uz laiku iesaldējusi komandai paredzēto finansējumu tieši saistībā ar aizdomām par negodīgu spēli.  Brinkmane tāpat pavēstījusi, ka dome, ņemot vērā neslavas celšanu pilsētai, izskatot variantu par aizliegumu kluba nosaukumā izmantot Jūrmalas vārdu

"Jūrmala" uzskata, ka publikāciju un masu medijos paustās aizdomas par šīs spēles godīgumu grauj kluba tēlu. ""FC "Jūrmala" kluba vadība ir sašutusi un vēlas oponēt 2014.gada 24.marta rakstā "Solīts makā nekrīt - Jūrmalas cirks atgriežas pilsētā" paustajai informācijai, kas izvietota portālā Sportacentrs.com zem Agra Suveizdas vārda. Rakstā tiek piedāvāti "fakti", kas it kā pierāda, ka Latvijas čempionāta pirmās kārtas spēles starp "Jūrmalu" un "Jelgavu" rezultāts tika iegūts nesportiskā veidā. Līdz ar to tiek apšaubīts ne tikai "Jūrmalas" zaudējums, bet arī Kozlova izpildītais "hat-trick", kas nodrošināja "Jelgavai" uzvaru ar "nepieciešamo" rezultātu."

Kluba valdes priekšsēdētājs Andrejs Spiridonovs norāda, ka "tieši mūsu klubs kopā ar Latvijas Futbola federāciju pēdējo divu sezonu laikā ir ierosinājis izmeklēšanu saistībā ar dažiem spēlētājiem, kuri turēti aizdomās par negodīgu spēli". "Jūrmala" pieļauj, ka publikācija ir pasūtījuma materiāls, un to, ka "kādam noteikti ir izdevīgi nomelnot mūsu klubu un izlikt mūs negatīvā gaismā".

"Mēs daudz un cītīgi strādājam futbola attīstībai mūsu pilsētā, sākot no bērniem līdz meistarkomandai. Neskatoties uz to, pēdējo gadu garumā visas mūsu iniciatīvas par sadarbību ar pilsētas sporta vadību un Jūrmalas futbola centru ir tikušas noraidītas. Līdz ar to kļūst skaidrs, ka pret FC "Jūrmala" tiek veikts mērķtiecīgs informācijas karš, lai atņemtu mums pašvaldības atbalstu un veicinātu futbola sabiedrības neuzticību mūsu komandai," teikts vēstulē. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!