Foto: F64

"Jelgava" futbolisti sestdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas šīs sezonas noslēdzošajā, 28. kārtā, mājās ar 1:2 (0:1) zaudēja "Metta/Latvijas Universitāte" komandai, taču, neskatoties uz neveiksmi, tika pie sudraba medaļām, jo viņu konkurente "Ventspils" savās mājās nospēlēja neizšķirti 1:1 (1:1) ar RFS komandu.

Abām vienībām sezonas noslēgumā ir pa 51 punktam, taču savstarpējās spēlēs šosezon labāki bija jelgavnieki, kuri uzvarēja trīs no četrām spēlēm ar ventspilniekiem.

Jelgavā aizvadītajā cīņā "Metta/LU" atklāja rezultātu 19. minūtē, kad precīzs bija Adamu Abdulahi, tomēr 50. minūtē Andrejs Kovaļovs atjaunoja neizšķirtu. Taču mača kulminācija bija spēles izskaņā, kad Roberts Uldriķis 90. minūtē guva uzvaras vārtus.

Tobrīd spēlē Ventspilī vēl vajadzēja aizvadīt astoņas minūtes un, izraujot uzvaru, ventspilnieki tiktu pie sudraba, tomēr tas viņiem neizdevās un otro gadu pēc kārtas Kurzemes klubs palika trešajā vietā.

Ventspilī aizvadītajā mačā abi vārti tika gūti pirmajā puslaikā, kad Aleksejs Aleksejevs 20. minūtē vadībā izvirzīja laukuma saimniekus, bet trīs minūtes vēlāk Ensa Njie atjaunoja līdzsvaru. Spēles turpinājumā abas komandas vārtus vairs neguva un cīņa noslēdzās neizšķirti 1:1.

Vēl sestdien vienā spēlē "Liepāja" uzņēma pastarīti "Daugavpili", svinot uzvaru ar 1:0 (1:0). Vienīgie vārti šajā mačā, kas sniega dēļ sākās pusstundu vēlāk nekā sākotnēji plānots, tika gūti 34.minūtē, kad precīzs bija Marks Kurtišs.

Spēle, kas bija plānota Slokā, sniega dēļ tika atcelta, tāpēc valsts čempioni Jūrmalas "Spartaks" un "Riga" laukumā neizgāja. Visticamāk, šī organizatoriskā neveiksme "Spartakam" maksās ar tehnisko zaudējumu, bet "Riga" komandai šis panākums dos piekto vietu kopvērtējumā. Paredzams, ka lēmumu pieņems Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisija (DK).

Turnīra tabulā pirms tehniskā zaudējuma apstiprināšanas līderiem "Spartaks" ir 55 punkti 27 mačos, kas klubam jau garantēja čempionu titulu. "Jelgava" un "Ventspils" sezonu noslēgušas ar 51 punktu.

Tikmēr "Liepāja" ar 42 punktiem palikusi ceturtajā vietā, jau pirms laika noliekot čempionu pilnvaras. Piektā ar 35 punktiem ir RFS, kamēr no tās par diviem punktiem atpaliek "Riga", kas, tiekot pie tehniskās uzvaras, apsteigs savus principiālos konkurentus. Septīto vietu ar 30 punktiem ieņem "Metta/LU". Savukārt turnīra tabulu ar 11 punktiem noslēdz "Daugavpils".

"Daugavpils" komanda atstās virslīgu, bet viņas vietā nākamajā sezonā spēlēs "Komanda.lv" pirmās līgas uzvarētāja "Babīte". Tikmēr "Metta/LU" ceturto gadu pēc kārtas būs spiesta cīnīties pārspēlēs ar pirmās līgas otru labāko komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!