Foto: PantherMedia/Scanpix
Krievijas-Ukrainas apvienotā futbola čempionāta uzvarētājs naudas balvā saņems vairāk nekā UEFA Čempionu līgas spēcīgākā vienība, vēsta Krievijas masu mediji.

Krievijas-Ukrainas apvienotā čempionāta rīkošana iegūst arvien skaidrākas aprises, lai gan par turnīra oficiālo atzīšanu šobrīd neviens nav izteicies. Tikmēr turnīra rīkotāji pirmdien klubu pārstāvjiem prezentēja izspēles sistēmu un balvu fondu. Uz sanāksmi ieradās 14 no 16 Krievijas premjerlīgas klubiem, bet tikai divi pārstāvji no Ukrainas.

Galvenā sponsora "Gazprom" ēkā notikušajā sanāksmē rīkotāji pavēstījuši, ka sacensību kopējais budžets būs viens miljards ASV dolāru. Turnīra uzvarētāja kontā "ieripos" 92 miljoni ASV dolāru, bet pēdējās, 18.vietas ieguvējs saņems 25,6 miljonus ASV dolāru. Salīdzinājumam, pērnās sezonas UEFA Čempionu līgas uzvarētāja "Chelsea" kopā ar piemaksām par uzvarētājām spēlēm saņēma 80 miljonus ASV dolāru. Savukārt jaunā turnīra 18.vietas ieguvēja prēmija būs lielāka par UEFA Eiropas līgas uzvarētāja naudas balvu.

Krievijas-Ukrainas apvienotā čempionāta atzīšana ir nepieciešama ne tikai no Krievijas Futbola savienības (KFS) un Ukrainas Futbola federācijas (UFF) puses, bet arī no UEFA. Jauno sacensību rīkotāji gan apgalvo, ka ar visām pusēm jau risinoties pārrunas, un tuvākajā laikā varētu būt oficiālas vēstules un lūgumi šajā jautājumā. Plānots, ka turnīrs pirmo reizi risināsies 2014.gada rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!