Foto: Reuters/Scanpix
Krievijas čempionvienība futbolā Sanktpēterburgas "Zeņit" turpmāk varētu nestartēt valsts meistarsacīkstēs, bet nodibināt jaunu līgu, kurā piedalītos bijušās Padomju Savienības valstu komandas, paziņojis futbola kluba un gāzes kompānijas "Gazprom" vadītājs.

"Zeņit" klubs pašlaik ir iesaistīts strīdā ar Krievijas Futbola savienību, pēc saņemtā soda, kas paredz divas mājas spēles aizvadīt bez skatītājiem.

Kā ziņots, vārtsarga virzienā mestas petardes dēļ pirms divām nedēļām tika pārtraukta spēle Maskavā starp vietējo "Dinamo" komandu un "Zeņit". Cīņa tika apturēta spēles 37.minūtē, kad vadībā ar 1:0 atradās "Dinamo" futbolisti.

Sanktpēterburgas klubam par šo fanu izraisīto incidentu tika piespriests tehniskais zaudējums.

"Atbilde ir apstiprinoša, iespējams, spēlēsim citā čempionātā," kluba oficiālajai mājaslapai šonedēļ paudis "Gazprom" vadītājs Aleksejs Millers.

"Ļoti daudz cilvēku tic, ka spēsim šādu ideju īstenot, un es esmu viens no viņiem," apņēmību izveidot jaunu līgu pauda Millers, "Kad pienāks pareizais brīdis, tad sadarbosimies tikai ar tiem cilvēkiem, kuri tic šādai idejai."

Atbalstu šādas līgas izveidei jau paudis arī Baltkrievijas spēcīgākais futbola klubs Borisovas BATE un Armēnijas Futbola federācija.

BATE kluba pārstāvji izteikušies, ka šāds projekts viņiem šķiet interesants un daudzsološs, taču viņus bažīgus dara fakts par līgas izveides oficiālo pusi - sacensību licencēšanu un sadarbību ar Eiropas Futbola federāciju asociāciju (UEFA).

Tikmēr Armēnijas Futbola federācija paudusi viennozīmīgu atbalstu Millera idejai un atzīst, ka šādas līgas izveide paaugstinātu futbola līmeni iesaistītajās valstīs gan klubu, gan izlašu konkurencē.

Daudzi Krievijas futbola fani joprojām izjūtot nostaļģiju pēc Padomju Savienības futbola līgas, kad šīs valsts komandas sacentās ar labākajiem Ukrainas un citu PSRS valstu klubiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!