Foto: F64

Vairāki Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta klubi par aizvadītajā nedēļas nogalē notikušajos pēdējās kārtas mačos fanu izmantoto pirotehniku sodīti ar naudas sodiem, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Jaunkronēto čempionu "Ventspils" un Rīgas "Daugavas" savstarpējā duelī Latvijas galvaspilsētā abu komandu fani bija parūpējušies par futbola atmosfēru, skandējot saukļus un izmantojot petardes, turklāt ko tādu paveica arī "Skonto" komandas atbalstītāji, kamēr šīs vienības futbolisti cīnījās pret "Jelgavu".

LFF Disciplinārlietu komisija pēc šiem mačiem iepazinās ar to protokoliem, inspektoru un delegātu ziņojumiem un nolēma, ka "Ventspils" un "Skonto" par atkārtotu pirotehnikas izmantošanu jāsoda ar 200 latiem, bet Rīgas "Daugavai" piemērots par 50 latiem lielāks sods, jo klubs par savu fanu darbībām ar pirotehniku pie viena nespēja arī nodrošināt pietiekošu bumbu padevēju skaitu un informatora paziņojumus pa mikrofonu.

Tikmēr Jūrmalas "Spartaka" futbolistam Salvadoras uzbrucējam Rikardo Uljoam piemērota trīs maču diskvalifikācija un 150 latu sods par sitienu ar elkoni pretinieku komandas spēlētājam. Cits šīs komandas spēlētājs Romāns Mickevičs par diskusijām ar tiesnesi nopelnījis 100 latu sodu un divu spēļu diskvalifikāciju.

Savukārt "Gulbenei" un "Mettai"/"Latvijas Universitātei" gaidāmajās pārspēlēs par vietu virslīgā nāksies iztikt bez diviem futbolistiem - attiecīgi Mareka Kozlovska un Arta Jaudzema, kuri sakrājuši brīdinājumu normu. Tiesa, gulbenietim Kozlovskim brīdinājumu dēļ būs jāizlaiž tikai pirmais mačs.

Jau vēstīts, ka šajā sezonā virslīgā triumfēja "Ventspils".

Vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus nākamajā sezonā nomainīs pirmās līgas uzvarētāji Daugavpils BFC komanda "Daugava". Savukārt devītais spēcīgākais klubs "Metta"/''Latvijas Universitāte'' šonedēļ divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu "Gulbene". Mači ceturtdien un svētdien notiks Hanzas vidusskolas stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!