Latvijas futbola izlase var lepoties ar augstu nacionālo garu un patriotisma līmeni, tāpēc šis jautājums "pēc definīcijas" nevar pakļauties nekādām diskusijām, uzskata valstsvienības galvenais treneris Marians Pahars.

Nacionālais jautājums izlasē uzvirmoja pirms gada, kad plašas sabiedrības diskusijas radīja Latvijas izlases uzbrucēja Artjoma Rudņeva izteikumi par latviešu valodas nozīmi valstsvienības futbolista dzīvē.

"Šis ir jautājums, kas nepakļaujas diskusijām. Pats kā futbolists izlases kreklā himnu klausījos vairāk nekā 70 spēlēs, un vēl joprojām man pa ķermeni skrien skudriņas. Nevaru ielīst visiem spēlētājiem dvēselē un uzzināt, kāpēc viņi grib spēlēt izlasē, jo iemesli tam var būt dažādi. Viens varbūt to dara goda dēļ, cits manis, bet vēl kāds varbūt naudas un karjeras dēļ," pauda Pahars.

"Zinot puišus un agrāko gadu vēsturi, Latvijas izlase laukumā nekad nav gājusi karjeras dēļ. Mēs visi aizstāvējām valsts karogu. Tāpat spēlēšana izlasē ir liels prestižs, jo futbolists, kurš nav savas valstsvienības spēlētājs, nav līdz galam realizējies. It īpaši tā uz šo jautājumu skatās ārzemju klubos. Ja spēlēšana izlasē futbolistam nerada īpašas izjūtas, viņš nevar to pārstāvēt," uzskata Pahars.

"Varu tikai priecāties par to atmosfēru, kas valda komandā. Motivācijas līmenis ir ļoti augsts, taču apzinos, ka jauna trenera atnākšanas efekts drīz beigs darboties. Būs jāmeklē citi veidi, kā nemitīgi motivēt futbolistus. Nedrīkstam apstāties ne pie viena sasnieguma, jo sajūta, ka kaut ko jau esam izdarījuši, mēdz būt ļoti mānīga," piebilda treneris.

Pahars par Latvijas izlases galveno treneri kļuva jūlijā, darbu pārņemot no atlūgumu iesniegušā Aleksandra Starkova. Viņa vadībā vienība paguvusi aizvadīt piecas spēles, bet nākamgad uzsāks atlases ciklu 2016.gada Eiropas čempionātam.

Latvijas izlase piektdien Dublinā pārbaudes spēlē sacentīsies ar Īrijas izlasi, bet 18.novembrī tiksies ar bijušā galvenā trenera Gerija Džonsona vadīto Jovilas "Town" komandu, kas pašlaik spēlē Anglijas otrās spēcīgākās līgas - "Championship" - turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!