Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlase svētdien, 13. novembrī, 2018. gada Pasaules kausa atlases spēlē ar 1:4 (0:1) piekāpās Portugālei, lai gan cīņas gaitā spēja panākt arī 1:1.

Latvijai tas bija trešais zaudējums četrās spēlēs, un Pasaules kausa kvalifikācijas Eiropas zonas otrajā grupā Mariana Pahara vadītā valstsvienība ieņem priekšpēdējo, piekto vietu. Mūsu grupā līdere ir Šveice ar uzvarām četrās spēlēs, Portugālei ir deviņi punkti, Ungārijai - septiņi, Farēru salām - četri, Latvijai - trīs, bet Andorai ir četri zaudējumi. Nākamo maču šajā atlases ciklā Latvija aizvadīs 2017. gada 25. martā viesos pret Šveici.

Visu spēles gaitu izpaudās tehnisko Portugāles futbolistu teritoriālais pārsvars, tomēr pirmajā puslaikā Latvija ar disciplinētu spēli spēja neitralizēt mājinieku centienus. Vienīgā kļūme Latvijas izlasei gadījās 28. minūtē, kad savā soda laukumā Gints Freimanis nogāza Nani. Tiesneša piešķirto "pendeli" realizēja Krištianu Ronaldu, lai gan Latvijas izlases vārtsargs Andris Vaņins aizsniedzās līdz bumbai.

Otrajā puslaikā 59. minūtē Ronaldu nerealizēja vēl vienu "pendeli", par ko Latvija sodīja pretiniekus - uz maiņu iznākušais Zjuzins spēcīgi trieca vārtos bumbu, kas pie viņa atlēca pēc Artjoma Rudņeva bloķētā sitiena. Latvijas prieki gan bija īsi, jo jau pēc trīs minūtēm Viljamss Karvalju pēc sitiena ar galvu pārspēja Vaņinu. Savukārt spēles izskaņā Latvijas futbolisti zaudēja modrību un ļāva Ronaldu un Bruno Alvešam panākt pārliecinošo 4:1.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!