Foto: LETA

Rīgas apgabaltiesa ceturtdien daļēji apmierināja SIA "FK Rīga" prasību pret Latvijas Futbola federāciju par naudas piedziņu saistībā ar finansējumu no UEFA.

Tiesa prasību apmierināja daļēji un nolēma no federācijas piedzīt 47 076 latus. Prasību daļā par parādu - 58 344 latiem - tiesa noraidīja.

Motivēts sprieduma teksts būs pieejams 27.decembrī, un pēc tam to 30 dienu laikā varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā.

Augstākās tiesas (AT) Senāts 19.jūnijā atcēla apgabaltiesas spriedumu, ar kuru tika noraidīta maksātnespējīgās "FK Rīga" prasība. Kā iepriekš paskaidroja "FK Rīga" maksātnespējas administratore Ilze Kolere, UEFA bija izmaksājusi Latvijas Futbola federācijai naudas līdzekļus, kas pēc tam bija jāsamaksā arī futbola klubam. Nauda bija izmaksāta par dalību UEFA turnīrā 2008.gadā.

Administratore norādīja, ka, pēc federācijas domām, nebija pamata naudu futbola klubam pārskaitīt. Rīgas apgabaltiesa 2001.gada novembrī "FK Rīga" prasību gan noraidīja, arī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa nolēma tāpat. Šos spriedumus prasītāja pārsūdzēja.

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa "FK Rīga" par maksātnespējīgu atzina no 2008.gada 7.novembra. Futbola kluba "Rīga" maksātnespēju bija lūgusi atzīt fiziska persona - futbola kluba treneris Jurijs Meļņičenko.

Pēc Uzņēmumu reģistru (UR) apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, "FK Rīga" UR reģistrēta 2007.gada 8.martā un 45% tās kapitāla daļu pieder futbola klubam "Rīga", bet 55% īpašniece ir Krievijā reģistrēta slēgtā akciju sabiedrība "Aļpina-Mos".

"FK Rīga" valdes priekšsēdētājs bija Krievijas pilsonis Igors Pelevins, valdē darbojās Krievijas pilsonis Nikolajs Skorohodovs, kā arī Pāvels Ļihačevs un Andrejs Šakurovs.

Pēc futbola kluba "Rīga" mājaslapā pieejamās informācijas, klubs dibināts 1999.gada 4.janvārī, bet reģistrēts UR 2000.gada 11.februārī.

Kā pirmie kluba dibinātāji reģistrēta Rīgas domes Sporta pārvalde, Rīgas ostas pārvalde, BO SIA "Sporta klubs Rīga" jeb SK "Rīga", Iekšlietu ministrijas Sardzes pulks, Iekšlietu ministrijas Valsts apsardzes dienests, BO SIA "Policijas Futbola klubs" un Rīgas Futbola skola.

Futbola kluba "Rīga" biedri 2006.gadā bijuši Rīgas domes Izglītības un jaunatnes sporta departaments, nodibinājums SK "Rīga", Rīgas Futbola skola un četras fiziskas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!